Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Ravage bij oorlogsmonument Castenray

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 12:10

Koninklijke Marechaussee vindt contant geld en henneptoppen in auto, vernieling bij oorlogsmonument en het gaat onweren in Limburg. Dit en meer in de 1Lunch.

Wat moet je doen als je een spookrijder tegenkomt?
Bij de meldkamer kwam zondagmiddag een tiental meldingen binnen van geschrokken weggebruikers. Er reed namelijk een spookrijder op de A79 bij Maastricht. Wat moet je doen als iemand je tegemoetkomt die tegen het verkeer inrijdt? Lees hier meer.

Spookrijden
Foto: L1

Onweersbuien op komst, maar het blijft warm
Na de tropische temperaturen van woensdag en donderdag moeten we in Limburg rekening houden met onweersbuien. Het wordt tropisch warm, met temperaturen van 30 graden of meer. In de loop van donderdag en ook vrijdag vallen er enkele onweersbuien. Lees hier meer.

Vandalen slaan toe bij oorlogsmonument
Een ravage bij het oorlogsmonument in Castenray. Daar zijn in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aangericht. "Volkomen respectloos en zinloos. De vandalen moeten zich diep schamen", zegt voorzitter Jan Strijbos van Stichting Heemkundig Genootschap Castenray. Lees hier meer.

Vernieling bij oorlogsmonument Castenray (14 jun 2021)
Foto: Facebook Jan Strijbos

Twee Noord-Limburgse omroepen gaan samenwerken
Omroep Horst aan de Maas en Omroep P&M gaan intensief samenwerken. Dat moet uiteindelijk leiden tot een fusie tussen beide lokale omroepen. Dat heeft de omroep van Horst aan de Maas aan het gemeentebestuur laten weten. Lees hier meer.

Marechaussee vindt hennep en 9000 euro in auto
De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een controle henneptoppen en 9000 euro contant geld in een auto gevonden. De Duitse automobilist werd van de A76 bij Heerlen geplukt. De 38-jarige man werd aangehouden, maar het onderzoek ging verder. Er vond een doorzoeking plaats in een woning en loods waar nog meer werd aangetroffen. Lees hier meer.

Marechaussee vindt cash geld in auto Heerlen (14 jun 2021)
Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen