Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Raddraaiers vernielen bloembakken met vuurwerk

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 12:01

Succes Hamilton begint Max te vervelen, overlast door hangjongeren in Heerlen en een mysterieuze aankondiging van Pinkpop. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Poolse man gewond in stal
Een 24-jarige man is vanochtend zwaargewond geraakt in een stal in Vredepeel. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische assistentie. Wat er precies is gebeurd en waardoor de Poolse man de verwondingen opliep, is nog onduidelijk. Lees hier meer.

Succes Hamilton begint te vervelen
Het wordt volgens Max Verstappen hoog tijd dat de Formule 1 komend seizoen een nieuwe wereldkampioen krijgt. "Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint", zei de Limburger. "Voor de sport zou het goed zijn als de opkomende jonge coureurs het gaan overnemen." De Brit veroverde dit jaar voor de zesde keer de wereldtitel. Lees hier meer.

Max Verstappen en Lewis Hamilton.
Foto: ANP

Overlast door hangjongeren
Hangjongeren zorgen sinds een paar weken voor veel overlast op en rond het Corneliusplein in Heerlen. Raddraaiers vernielden gisteravond enkele bloembakken met zwaar vuurwerk. "Het is hier al twee weken onrustig", zegt een vrijwilliger van het cultureel centrum. "Als je er wat van zegt, krijg je een grote, brutale mond terug. Ze blijven je uitdagen." Lees hier meer.

Mysterieuze aankondiging Pinkpop
Met een cryptisch '1312191000' op website en social media kondigt Pinkpop aan morgenochtend met nieuws te komen. Die aankondiging leidt, uiteraard, tot het nodige gespeculeer bij de festivalliefhebbers die hun zinnen al hebben gezet op de 51ste editie van het festival. Lees hier welke geruchten al rond gaan.

Woningoverval toch niet in Opsporing Verzocht
De politie meldde vanochtend dat er vanavond in Opsporing Verzocht aandacht zou worden besteed aan de woningoverval in Maastricht. Maar dat blijkt een foutje: het item is komen te vervallen. Het onderzoek naar de overval op klaarlichte dag is nog wel in volle gang. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen