Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Raddraaiers vernielen bloembakken met vuurwerk

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 12:01

Succes Hamilton begint Max te vervelen, overlast door hangjongeren in Heerlen en een mysterieuze aankondiging van Pinkpop. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Poolse man gewond in stal
Een 24-jarige man is vanochtend zwaargewond geraakt in een stal in Vredepeel. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische assistentie. Wat er precies is gebeurd en waardoor de Poolse man de verwondingen opliep, is nog onduidelijk. Lees hier meer.

Succes Hamilton begint te vervelen
Het wordt volgens Max Verstappen hoog tijd dat de Formule 1 komend seizoen een nieuwe wereldkampioen krijgt. "Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint", zei de Limburger. "Voor de sport zou het goed zijn als de opkomende jonge coureurs het gaan overnemen." De Brit veroverde dit jaar voor de zesde keer de wereldtitel. Lees hier meer.

ANP-375816729
Max Verstappen en Lewis Hamilton.
Foto: ANP

Overlast door hangjongeren
Hangjongeren zorgen sinds een paar weken voor veel overlast op en rond het Corneliusplein in Heerlen. Raddraaiers vernielden gisteravond enkele bloembakken met zwaar vuurwerk. "Het is hier al twee weken onrustig", zegt een vrijwilliger van het cultureel centrum. "Als je er wat van zegt, krijg je een grote, brutale mond terug. Ze blijven je uitdagen." Lees hier meer.

Mysterieuze aankondiging Pinkpop
Met een cryptisch '1312191000' op website en social media kondigt Pinkpop aan morgenochtend met nieuws te komen. Die aankondiging leidt, uiteraard, tot het nodige gespeculeer bij de festivalliefhebbers die hun zinnen al hebben gezet op de 51ste editie van het festival. Lees hier welke geruchten al rond gaan.

Woningoverval toch niet in Opsporing Verzocht
De politie meldde vanochtend dat er vanavond in Opsporing Verzocht aandacht zou worden besteed aan de woningoverval in Maastricht. Maar dat blijkt een foutje: het item is komen te vervallen. Het onderzoek naar de overval op klaarlichte dag is nog wel in volle gang. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen