Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Raadsel van Rimburg langzaam ontrafeld

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2016 - 11:59

* Undercover op Curaçao
* Drugs, wapens en geld gevonden
* Shows K3 uitverkocht

Undercover op Curaçao
Vlak voor zijn arrestatie vierden politiemol Mark M. en zijn vrouw Elena vakantie op Curaçao. Twee undercoveragenten namen hetzelfde vliegtuig en lokten de Weertenaar in de val. M. trapte erin, verkocht zijn 'vakantiemaatje' geheime informatie uit het politiesysteem en werd een dag later opgepakt.

Drugs, geld en wapens
In een sportschool in Heerlen heeft de politie een grote hoeveelheid drugs en drie wapens gevonden. Ook lag er 123.000 euro cash geld. De sportschool werd volgens de politie gebruikt als distributiecentrum voor drugs. Verkopers konden daar hun voorraad ophalen en verkopen. De eigenaar van de sporthal en zijn broer zijn opgepakt.

Drugs, wapens en geld gevonden in sportschool Heerlen.
Foto: Politie Heerlen

Mysterieuze zaak
Stukje bij beetje wordt er steeds meer duidelijk over het raadselachtige politieonderzoek in Rimburg. Het zou te maken hebben met de verdwijning van de 38-jarige Perry B. in 1996. Het verhaal ging destijds dat hij op wereldreis was gegaan, maar daar keerde hij nooit van terug. De politie vermoedt nu dat Perry in zijn ouderlijk huis vermoord is. In het dorp gaan geruchten dat zijn jongere broer Patrick meer van de verdwijning weet...

Speciaal bierglas
Na jaren puzzelen en nadenken heeft Gulpenaar André Köppen een nieuw glas ontwikkeld, speciaal voor het proeven van bier. Bij bierproeverijen werd namelijk, bij gebrek aan een echt bierproefglas, gebruik gemaakt van een speciaal wijnglas. En dat vond Köppen eigenlijk niet kunnen. Dus ontwierp hij een neutraal bierproefglas om bier, van welk merk dan ook, goed te kunnen beoordelen en vergelijken.

André Köppen van het Gulpener Bierhuys presenteert in Amsterdam zijn nieuwe proefglas voor speciaalbieren.
Foto: Marcel Antonisse

K3 neemt afscheid
De afscheidsconcerten van K3 in Maastricht zijn uitverkocht. Voor de zes shows op 23 en 24 januari in het MECC zijn geen kaarten meer te krijgen. Maar fans zonder kaartje hoeven niet te treuren; Karen, Kristel en Josje geven nog zes concerten in Nederland. Tijdens de shows worden de opvolgers - Hanne, Marthe en Klaasje - aan het publiek voorgesteld.

Brand in Tegelen
In een appartementencomplex in Tegelen brak vanochtend brand uit. De brandweer rukte met meerdere wagens uit. Eén persoon raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een andere persoon had last van de ingeademde rook. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen