Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Proost! Eerste echte Limburgse 'grappa' is een feit

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 11:59

* Fietsster gewond na aanrijding met vrachtwagen
* Marijke Helwegen wil na haar dood 'plastic beker' worden
* Vooral Horst aan de Maas geplaagd door jeukrups

Fietsster gewond na aanrijding met vrachtwagen
In Weert heeft een fietsster maandagochtend een hoofdwond opgelopen na een botsing met een truck. Dat gebeurde rond 7:30 uur op de rotonde op de Ringbaan-Noord tussen de wijken Molenakker en Hushoven. Lees hier meer.

Schutterij rekent op Sevenumse bevolking voor OLS 2019
De leden van schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum rekenen op hun dorpsgenoten om volgend jaar het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) te kunnen organiseren. De schutterij met slechts 28 leden is al voorzichtig aan het kijken wat er allemaal nodig is voor het schuttersfeest. Lees hier meer.

Vooral Horst aan de Maas geplaagd door jeukrups
De eikenprocessierups lijkt vooral in Noord- en Midden-Limburg voor overlast te zorgen. Uit de gemeenten in het zuiden van de provincie komen amper meldingen van de jeukrups, meldt website Jeukrups.nl die gegevens over de rups inventariseert. Lees hier meer.

Foto: Archief L1

Marijke Helwegen wil na haar dood 'plastic beker' worden
Heb jij hier al over nagedacht? Marijke Helwegen denkt over de dood na en als ze komt te overlijden, wil ze zich niet laten begraven. De in Heerlen geboren beroepsdiva wil haar lichaam laten recyclen. "Anders komen al die plastics in het grondwater en in de zee terecht. En dan eten de vissen het en komt het uiteindelijk op je bord terecht", zegt 69-jarige paradijsvogel in een video op Instagram. Lees hier meer.

Duurzaam leven begint bij jezelf !

Een bericht gedeeld door Marijke Helwegen (@marijke_helwegen_officieel) op

Voor het eerst 'grappa' van Limburgse bodem
Zou jij het drinken? Na zes jaar rijping op eikenhouten vaten wordt maandag in Vijlen de eerste Limburgse 'grappa' gepresenteerd. Grappa wordt gemaakt van de pulp die overblijft na het maken van wijn. Het sap in de steeltjes en de velletjes wordt gefermenteerd, waarna er alcohol uit wordt gestookt. Lees hier meer.

Foto: Riël Linssen (L1)
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen