Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Proost! Eerste echte Limburgse 'grappa' is een feit

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 11:59

* Fietsster gewond na aanrijding met vrachtwagen
* Marijke Helwegen wil na haar dood 'plastic beker' worden
* Vooral Horst aan de Maas geplaagd door jeukrups

Fietsster gewond na aanrijding met vrachtwagen
In Weert heeft een fietsster maandagochtend een hoofdwond opgelopen na een botsing met een truck. Dat gebeurde rond 7:30 uur op de rotonde op de Ringbaan-Noord tussen de wijken Molenakker en Hushoven. Lees hier meer.

Schutterij rekent op Sevenumse bevolking voor OLS 2019
De leden van schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum rekenen op hun dorpsgenoten om volgend jaar het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) te kunnen organiseren. De schutterij met slechts 28 leden is al voorzichtig aan het kijken wat er allemaal nodig is voor het schuttersfeest. Lees hier meer.

Vooral Horst aan de Maas geplaagd door jeukrups
De eikenprocessierups lijkt vooral in Noord- en Midden-Limburg voor overlast te zorgen. Uit de gemeenten in het zuiden van de provincie komen amper meldingen van de jeukrups, meldt website Jeukrups.nl die gegevens over de rups inventariseert. Lees hier meer.

Foto: Archief L1

Marijke Helwegen wil na haar dood 'plastic beker' worden
Heb jij hier al over nagedacht? Marijke Helwegen denkt over de dood na en als ze komt te overlijden, wil ze zich niet laten begraven. De in Heerlen geboren beroepsdiva wil haar lichaam laten recyclen. "Anders komen al die plastics in het grondwater en in de zee terecht. En dan eten de vissen het en komt het uiteindelijk op je bord terecht", zegt 69-jarige paradijsvogel in een video op Instagram. Lees hier meer.

Duurzaam leven begint bij jezelf !

Een bericht gedeeld door Marijke Helwegen (@marijke_helwegen_officieel) op

Voor het eerst 'grappa' van Limburgse bodem
Zou jij het drinken? Na zes jaar rijping op eikenhouten vaten wordt maandag in Vijlen de eerste Limburgse 'grappa' gepresenteerd. Grappa wordt gemaakt van de pulp die overblijft na het maken van wijn. Het sap in de steeltjes en de velletjes wordt gefermenteerd, waarna er alcohol uit wordt gestookt. Lees hier meer.

Foto: Riƫl Linssen (L1)
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen