Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 11:59

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Traumahelikopter naar ernstig ongeval Nederweert
Een vrouw is vanmorgen zwaar gewond geraakt toen ze met haar auto tegen een boom botste in Nederweert. Het ongeluk gebeurde rond 7:30 uur op de Kanaaldijk tussen Nederweert en Someren. Lees hier meer.

Foto: Weertdegekste

'Piet verborg moeders lijk niet voor dure BMW'
Jarenlang was hij groot nieuws, omdat hij zijn dode moeder in huis verborg. Voor Piet van der Molen (66) is de zaak echter nog altijd actueel. Vandaag dient zijn hoger beroep. De man uit Oirsbeek werd ruim een jaar geleden veroordeeld tot een half jaar gevangenis en het betalen van bijna 40.000 euro aan schadevergoedingen. Hij vindt echter dat de rechters te streng voor hem zijn geweest. Lees hier meer.

Demi Schuurs weer naar lucratieve WTA Finals
Tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals. De 26-jarige Nieuwstadtse kwalificeerde zich met haar Duitse dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld voor het eindejaarstoernooi in Shenzhen. Lees hier meer.

Zo vond Veldense vrouw haar trouwring terug na 40 jaar
De Veldense Gonny Peters verloor ruim veertig jaar geleden haar trouwring. Ondanks dat ze de hoop al heel lang had opgegeven, kwam er onlangs toch hulp uit een onverwachte hoek. Lees hier meer.

Foto: Omroep Venlo

Politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades
Social media is voor veel mensen een uitlaatklep. Via Facebook, Instagram of Twitter slingeren ze complete scheldkanonnades de wereld in. Danny Trommelen uit Brunssum had er genoeg van. De fractievoorzitter van PAK Brunssum besloot mensen op te zoeken met wie hij online discussieerde. Lees hier hoe het afliep.

Houtduif bijna genekt door eikel
Medewerkers van de dierenambulance in Weert hebben het leven van een duif gered. De vogel had zich verslikt in een eikel. Lees hier meer

Foto: Istock
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen