Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Personeel VDL gevraagd vakantie te nemen na hack

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 11:58

Industrieconcern VDL heeft werknemers gevraagd verlof op te nemen, wie is verantwoordelijk voor de straatroof in Maastricht? en minder toeristenbelasting in Limburg. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Medewerkers VDL nemen verlof op door cyberaanval
Personeelsleden van VDL hebben verlof opgenomen vanwege de cyberaanval. Het bedrijf ligt al sinds vorige week stil vanwege een hack. Volgens een woordvoerder hebben "werknemers in goed overleg verlof opgenomen". Lees hier meer.

Nedcar
Foto: Jean-Pierre Geusens

Laptop laat horen wat jouw hersenen willen zeggen
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) zijn erin geslaagd om iemand via een laptop het woord te laten zeggen waar diegene op dat moment aan dacht. Het is een stap vooruit in de neurologie. Lees hier meer.

Toeristenbelasting Limburg onder landelijk gemiddelde
De Limburgse toeristenbelasting ligt dit jaar onder het landelijk gemiddelde. Voor een overnachting betaal je in Limburg gemiddeld 1,70 euro toeristenbelasting per persoon. Landelijk is dat gemiddeld 1,93 euro. Lees hier meer.

Vrouw raakt onwel: auto botst tegen schutting
Bij een botsing in Susteren is een vrouw woensdag tegen een schutting gereden. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster raakte onwel, waarna ze tegen de schutting reed. Lees hier meer.

Politie deelt beelden van straatroof centrum Maastricht
De politie tast nog altijd in het duister wie er verantwoordelijk zijn voor een straatroof in het centrum van Maastricht, eind augustus dit jaar. Daarom delen ze de opsporingsdiensten beelden van de beroving. Hiermee hopen ze te kunnen rekenen op hulp van het publiek. Lees hier meer.

Straatroof Maastricht Leliestraat, 5 aug 2021 (13 okt 2021)
Foto: videostill YouTube Politie Eenheid Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen