Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Pas op! De scholen zijn weer begonnen

Geplaatst opmaandag 20 augustus 2018 - 11:58

* Bejaarde fietser overlijdt na zwaar ongeluk
​* Er is een zomerdip op komst
* Gestolen auto uitgebrand

Zomerdip op komst
De temperatuur gaat aan het eind van de week flink zakken, tot onder de twintig graden zelfs. Maar eerst kan Limburg nog genieten van twee mooie zomerse dagen. Donderdagmiddag stroomt koudere lucht het land binnen, met enkele flinke buien. Daardoor zakt de temperatuur flink. De jas kan dus weer uit de kast gehaald worden. Lees hier meer.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden
In het buitengebied bij Nederweert is maandagochtend in alle vroegte een uitgebrande auto gevonden. Een passant zag het smeulende voertuig langs de weg staan. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de auto is gestolen. Lees hier meer.

Foto: Weertdegekste

Bejaarde fietser overlijdt na zwaar ongeluk
Een 72-jarige fietser is overleden na een ernstige aanrijding in Maastricht. De man werd gisteravond aangereden door een motor. Ook de motorrijder (43) raakte zwaargewond. Lees hier meer.

Foto: Nifoma

Gemeenten fuseren, lokale omroepen doen mee
Vanwege de gemeentelijke herindeling van Nuth, Schinnen en Onderbanken gaan ook de lokale omroepen samen verder. LOO-tv en Omroep Groot Nuth bundelen de krachten. Een nieuwe naam is er nog niet. Lees hier meer.

Vakantiepret voorbij
Na zes weken vakantie is het over met de pret voor de scholieren in Limburg: de scholen zijn vandaag weer begonnen. Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om hun kinderen meteen in de eerste week van het nieuwe schooljaar op de fiets naar school te sturen. Zo kunnen de kids nog relatief rustig wennen aan de toenemende verkeersdrukte. In september rijden er twee keer zoveel auto's op de wegen dan in de zomerperiode. Lees hier meer.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen