Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Pas op! De scholen zijn weer begonnen

Geplaatst opmaandag 20 augustus 2018 - 11:58

* Bejaarde fietser overlijdt na zwaar ongeluk
​* Er is een zomerdip op komst
* Gestolen auto uitgebrand

Zomerdip op komst
De temperatuur gaat aan het eind van de week flink zakken, tot onder de twintig graden zelfs. Maar eerst kan Limburg nog genieten van twee mooie zomerse dagen. Donderdagmiddag stroomt koudere lucht het land binnen, met enkele flinke buien. Daardoor zakt de temperatuur flink. De jas kan dus weer uit de kast gehaald worden. Lees hier meer.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden
In het buitengebied bij Nederweert is maandagochtend in alle vroegte een uitgebrande auto gevonden. Een passant zag het smeulende voertuig langs de weg staan. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de auto is gestolen. Lees hier meer.

Foto: Weertdegekste

Bejaarde fietser overlijdt na zwaar ongeluk
Een 72-jarige fietser is overleden na een ernstige aanrijding in Maastricht. De man werd gisteravond aangereden door een motor. Ook de motorrijder (43) raakte zwaargewond. Lees hier meer.

Foto: Nifoma

Gemeenten fuseren, lokale omroepen doen mee
Vanwege de gemeentelijke herindeling van Nuth, Schinnen en Onderbanken gaan ook de lokale omroepen samen verder. LOO-tv en Omroep Groot Nuth bundelen de krachten. Een nieuwe naam is er nog niet. Lees hier meer.

Vakantiepret voorbij
Na zes weken vakantie is het over met de pret voor de scholieren in Limburg: de scholen zijn vandaag weer begonnen. Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om hun kinderen meteen in de eerste week van het nieuwe schooljaar op de fiets naar school te sturen. Zo kunnen de kids nog relatief rustig wennen aan de toenemende verkeersdrukte. In september rijden er twee keer zoveel auto's op de wegen dan in de zomerperiode. Lees hier meer.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen