Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Paniek in oude supermarkt door uitslaande brand

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 12:00

Bromfiets zet pand in vuur en vlam, Duitse sirenes loeien en de overstap van politiek naar seminarie zou niet als verrassing gezien moeten worden. Dit en meer in de 1Lunch.

Bromfiets zet pand in vuur en vlam
Een bromfiets in lichterlaaie heeft woensdagochtend tot een uitslaande brand geleid in Venray. Het vuur sloeg van de tweewieler over na een grotendeels leegstaand pand. Even vreesden omwonenden dat de plaatselijke Jumbo-supermarkt in vuur en vlam stond, maar dat bleek niet het geval. Het is onduidelijk hoe de brommer in brand kon vliegen. Lees hier meer.

Foto: SK Media

Korpschef: geweld tegen politie wordt aangepakt
De leiding van de Nationale Politie neemt al maatregelen om het geweld tegen agenten op straat tegen te gaan. Dat zegt korpschef Erik Akerboom. Limburgse politieagenten blijken in vergelijking met collega's elders in het land relatief vaak het slachtoffer van geweld of belediging. Lees hier meer.

'Van fractievoorzitter naar seminarie is geen verrassende stap'
Bram Pulles, de Maastrichtse SP-fractievoorzitter die de politiek inruilt voor het seminarie in Rolduc, ziet zijn carrièreswitch niet als een verrassende stap. "De SP is een maatschappelijk bewogen partij. Er zijn veel katholieken en andere religieuzen die lid zijn van de SP, die in raden of provinciehuizen zitten", zei Pulles woensdagochtend op L1 Radio. Lees hier meer.

Wel sirenes, maar geen reden tot paniek in grensgebied
Kijk niet verbaasd op wanneer je donderdag in het grensgebied loeiende sirenes hoort; in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is het namelijk Warntag en dus worden alle waarschuwingsmiddelen getest. Het is de bedoeling dat de Duitse bevolking door de testdag weet wat zij moet doen bij een crisissituatie. Lees hier meer.

Foto: iStock

Enexis wil duizenden euro's van Albanezen
Als het aan Enexis ligt, krijgt de energieclub 18.000 euro terug van een groep Albanezen. Die groep vormde volgens justitie een omvangrijk drugsnetwerk. De vermeende drugscriminelen hebben volgens de netbeheerder misbruik gemaakt van elektriciteit en gas. Lees hier meer.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen