Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Paarden en stallen maken plaats voor carnavalsfeest

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 11:58

Het carnavalsseizoen is weer begonnen, ombouwen MECC was race tegen de klok en militairen melden zich in en rond Maastricht. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vastelaovend afgetrapt in MECC
Maandag 11 november, 11:11 uur: de aftrap voor het carnavalsseizoen was deze ochtend met het inzetten van het Limburgs volkslied een feit. Voor het eerst sinds mensenheugenis wordt de 11devande11de in Maastricht niet op het Vrijthof, maar in de evenementenhal MECC georganiseerd. Lees hier meer.

Ombouwen MECC race tegen klok
Dit weekend stond het MECC nog in het teken van Jumping Indoor Maastricht (JIM). En in krap één nachtje tijd moest dat paardenspektakel volledig omgebouwd worden tot een carnavalsfeest. Dat bleek een race tegen de klok... en de paardenvijgen. Lees hier meer.

Video: L1

Leger duikt op in Maastricht
Wie woensdag of donderdag in Maastricht vertoeft, moet niet raar opkijken wanneer er plotseling een militair voor zijn of haar neus opduikt. Nee, het is geen oorlog, maar de militairen in opleiding oefenen in de provinciehoofdstad. De militairen zullen zich vooral te voet verplaatsen, maar er worden ook enkele militaire voertuigen gebruikt. Lees hier meer.

Man verongelukt in Roermond
Bij een verkeersongeval is gisteravond laat een 26-jarige man uit Herten om het leven gekomen. Zijn auto botste in Roermond frontaal tegen een andere auto. Er werd nog een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp kwam te laat. De bestuurder van de andere auto raakte gewond. Lees hier meer.

Dodelijk ongeval Roermond (10 nov 2019)
Foto: Track '88

Boels op overnamepad
De Sittardse verhuurder van machines en gereedschappen Boels Rental neemt zijn Finse branchegenoot Cramo over voor 592 miljoen euro. Boels wil door de overname een leidende speler worden op de Europese markt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen