Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Paarden en stallen maken plaats voor carnavalsfeest

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 11:58

Het carnavalsseizoen is weer begonnen, ombouwen MECC was race tegen de klok en militairen melden zich in en rond Maastricht. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vastelaovend afgetrapt in MECC
Maandag 11 november, 11:11 uur: de aftrap voor het carnavalsseizoen was deze ochtend met het inzetten van het Limburgs volkslied een feit. Voor het eerst sinds mensenheugenis wordt de 11devande11de in Maastricht niet op het Vrijthof, maar in de evenementenhal MECC georganiseerd. Lees hier meer.

Ombouwen MECC race tegen klok
Dit weekend stond het MECC nog in het teken van Jumping Indoor Maastricht (JIM). En in krap één nachtje tijd moest dat paardenspektakel volledig omgebouwd worden tot een carnavalsfeest. Dat bleek een race tegen de klok... en de paardenvijgen. Lees hier meer.

Video: L1

Leger duikt op in Maastricht
Wie woensdag of donderdag in Maastricht vertoeft, moet niet raar opkijken wanneer er plotseling een militair voor zijn of haar neus opduikt. Nee, het is geen oorlog, maar de militairen in opleiding oefenen in de provinciehoofdstad. De militairen zullen zich vooral te voet verplaatsen, maar er worden ook enkele militaire voertuigen gebruikt. Lees hier meer.

Man verongelukt in Roermond
Bij een verkeersongeval is gisteravond laat een 26-jarige man uit Herten om het leven gekomen. Zijn auto botste in Roermond frontaal tegen een andere auto. Er werd nog een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp kwam te laat. De bestuurder van de andere auto raakte gewond. Lees hier meer.

Foto: Track '88

Boels op overnamepad
De Sittardse verhuurder van machines en gereedschappen Boels Rental neemt zijn Finse branchegenoot Cramo over voor 592 miljoen euro. Boels wil door de overname een leidende speler worden op de Europese markt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen