Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Paarden en stallen maken plaats voor carnavalsfeest

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 11:58

Het carnavalsseizoen is weer begonnen, ombouwen MECC was race tegen de klok en militairen melden zich in en rond Maastricht. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vastelaovend afgetrapt in MECC
Maandag 11 november, 11:11 uur: de aftrap voor het carnavalsseizoen was deze ochtend met het inzetten van het Limburgs volkslied een feit. Voor het eerst sinds mensenheugenis wordt de 11devande11de in Maastricht niet op het Vrijthof, maar in de evenementenhal MECC georganiseerd. Lees hier meer.

Ombouwen MECC race tegen klok
Dit weekend stond het MECC nog in het teken van Jumping Indoor Maastricht (JIM). En in krap één nachtje tijd moest dat paardenspektakel volledig omgebouwd worden tot een carnavalsfeest. Dat bleek een race tegen de klok... en de paardenvijgen. Lees hier meer.

Video: L1

Leger duikt op in Maastricht
Wie woensdag of donderdag in Maastricht vertoeft, moet niet raar opkijken wanneer er plotseling een militair voor zijn of haar neus opduikt. Nee, het is geen oorlog, maar de militairen in opleiding oefenen in de provinciehoofdstad. De militairen zullen zich vooral te voet verplaatsen, maar er worden ook enkele militaire voertuigen gebruikt. Lees hier meer.

Man verongelukt in Roermond
Bij een verkeersongeval is gisteravond laat een 26-jarige man uit Herten om het leven gekomen. Zijn auto botste in Roermond frontaal tegen een andere auto. Er werd nog een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp kwam te laat. De bestuurder van de andere auto raakte gewond. Lees hier meer.

Dodelijk ongeval Roermond (10 nov 2019)
Foto: Track '88

Boels op overnamepad
De Sittardse verhuurder van machines en gereedschappen Boels Rental neemt zijn Finse branchegenoot Cramo over voor 592 miljoen euro. Boels wil door de overname een leidende speler worden op de Europese markt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen