Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Paaltje wijkt niet voor ambulance

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 12:00

Politie heeft handen vol aan verward gedrag, koninklijk lintje op carnavalszitting en paaltje wijkt niet voor ambulance. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Pinkp11devande11de?
Nu er een breuk lijkt te komen in de ooit zo hechte band tussen de Sjeng Kraft Kompenei en Maastricht, melden steeds meer kandidaten zich die een pleintje of grasveld beschikbaar willen stellen voor de 11devande11de. Ook Pinkpopbaas Jan Smeets heeft dat gedaan. Hij stelt voor om het Vastelaovesseizoen volgend jaar af te trappen op het Megalandterrein in Landgraaf. Lees hier verder.

Pinkpop 2019
Foto: Jean-Pierre Geusens

Politie heeft handen vol aan verward gedrag
De politie krijgt het steeds drukker met meldingen over personen met verward gedrag. Het afgelopen jaar moesten agenten in Limburg ruim 6100 keer in actie komen voor mensen die zich niet misdadig, maar 'gewoon' verward gedroegen. Lees hier verder.

Koninklijk lintje op carnavalszitting
Een goed gebruik bij carnavalszittingen is het om onderscheidingen, ordes en ander klatergoud uit te delen aan deze of gene die zich heeft ingezet voor de lokale vastelaovend. Maar in Wijnandsrade werd gisteravond een lintje uitgereikt namens de koning zelf. En Demi werd de prinses van de bijzondere mensen. Lees hier verder.

Video: L1

Drugscrimineel vindingrijk met verstopplekken
Er zijn veel plekken om je geld te verstoppen in huis, maar een 40-jarige man uit Maasbree was wat dat betreft erg vindingrijk. Hij verborg een ton cash geld in de airco en een televisiedecoder. In een verborgen kelder werd ook nog een hennepplantage van zeker 1100 planten gevonden. Die verstopplekken voor de verboden middelen komt hem nu duur te staan. Lees hier verder.

Paaltje wijkt niet voor ambulance
Als een ambulance z'n sirene aanzet, heeft 'ie in principe voorrang. Andere auto's maken plaats, zodat de hulpverleners sneller op hun bestemming zijn. Paaltjes hebben geen boodschap aan zo'n sirene. Lees hier verder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen