Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Onweer op komst na zomerse hitte

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 11:56

* Protest: 'MAA is enclave voor vracht Midden-Oosten geworden'
* 'Horrorochtend' voor treinreizigers Roermond en Sittard
* Zakken met drugsgrondstroffen aangetroffen

Protest: 'MAA is enclave voor vracht Midden-Oosten geworden'
Protestgroep Alliantie Tegen Uitbreiding MAA gaat een manifestatie houden tegen de groeiende overlast van vliegtuigen. Volgens de protestgroep worden Limburgers steeds meer geconfronteerd met deze overlast, zeker vanwege de hoeveelheid geld die de provincie aan subsidies geeft. Lees hier meer.

Foto: Erwin Minkenberg

112 overbelast bij noodweer: 'Mensen bellen onterecht'
Het noodweer dat 22 mei over de provincie trok, heeft voor overbelasting gezorgd bij het noodnummer 112. De meeste oproepen kwamen van inwoners en bedrijven die voornamelijk betrekking hadden op ondergelopen kelders, keukens, woonkamers en winkels. En dat is volgens de brandweer niet de bedoeling. Lees hier meer.

Foto: Marina Nefkens

Zomers weer van korte duur, onweer op komst
Zonnebrillen in de aanslag, want het wordt woensdag zomers warm. De temperatuur kan volgens Meteo Limburg oplopen tot 29 graden. Dit in tegenstelling tot donderdag. De temperatuur gaat die dag snel stijgen tot maximaal 30 graden en het wordt erg benauwd. Lees hier meer.

Grote overlast tussen Roermond en Sittard door seinstoring
Er reden woensdagochtend geen treinen tussen Roermond en Sittard. Reizigers moesten rekening houden met een vertraging van maximaal twee uur. "Helaas is er bij werkzaamheden dinsdagmiddag een belangrijke 44-aderige kabel geraakt. Er wordt hard gewerkt aan herstel. We betreuren de hinder die reizigers ondervinden", zo laat Rene Vegter, woordvoerder van ProRail weten. Inmiddels gaan de treinen weer rijden. Lees hier meer.

Foto: Flickr/Roel Hemkes/CC BY 2.0

Zakken met drugsgrondstroffen aangetroffen
De brandweer in Meijel is dinsdagavond opgeroepen nadat er grote hoeveelheden drugsgrondstoffen waren aangetroffen door flatbewoners. Deze zaten verpakt in meerdere zakken. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen