Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Oktoberfeestgangers verrast door Frans Bauer

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 11:56

Veel zorgpremiewanbetalers in Parkstad, SP vreest Duitsers bij Passion en Frans Bauer verbouwereert Oktoberfeestgangers. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Zoveel wanbetalers zorgverzekering wonen er in jouw gemeente
Het betalen van zorgpremie is niet voor iedereen even vanzelfsprekend; in Parkstad blijken relatief veel mensen minimaal een half jaar achter te lopen met betalen. Het gaat om Kerkrade en Heerlen; met respectievelijk 2,71 procent en 2,78 procent wanbetalers zijn er slechts vijf gemeenten in Nederland waar de betalingsdiscipline nog meer te wensen over laat. Bekijk hier hoeveel wanbetalers in jouw gemeente wonen.

'Nog steeds veel schaamte over armoede'
Alette Steegs uit Horst moet met haar twee kinderen wekelijks van 90 euro rondkomen. En met haar zijn er nog zo'n 67.000 volwassenen en ongeveer 15.700 kinderen uit Limburg die in armoede leven. Vandaag wordt met de internationale dag voor de uitroeiing van armoede aandacht gevraagd voor het probleem. Daarover bestaat volgens Alette nog steeds schaamte. Lees hier haar verhaal.

Armoede Armoedegrens
Foto: iStock

The Passion verkeersinfarct
De SP-fractie in de gemeente Roermond maakt zich zorgen over de verkeersdrukte rondom The Passion. Het paasevenement valt namelijk samen met de voorjaarsvakantie van de Duitsers. Traditiegetrouw gaan veel Duitsers en andere kooptoeristen massaal naar het Designer Outlet rond de paasdagen. Lees hier meer.

Tiener reed veel te hard bij dodelijk ongeluk
De jongeman die in juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Horst, heeft volgens de rechter extreem te hard gereden. Hij zou meer dan 50 kilometer te hard hebben gereden. "Ik neem de schuld op me", snikte de verdachte. "Ik heb dit ook nooit zo gewild." Lees hier meer.

Ambulance stock
Foto: iStock

Frans Bauer verbouwereert Oktoberfeestgangers
'De stemming die is weer dao.' Met die woorden van het lied Sjeng aon de Geng wist Frans Bauer gisteravond het publiek van het Oktoberfeest Sittard in extase te brengen. "Ik ga Limburgs zingen", kondigde hij het nummer aan. En dat werd met luid applaus en enthousiasme ontvangen door de feestgangers. Maar dat was niet het enige nummer waarmee de levensliedzanger verraste. Bekijk hier zijn optreden.

Frans Bauer Oktoberfeest Sittard (16 okt 2019)
Foto: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen