Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Oktoberfeestgangers verrast door Frans Bauer

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 11:56

Veel zorgpremiewanbetalers in Parkstad, SP vreest Duitsers bij Passion en Frans Bauer verbouwereert Oktoberfeestgangers. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Zoveel wanbetalers zorgverzekering wonen er in jouw gemeente
Het betalen van zorgpremie is niet voor iedereen even vanzelfsprekend; in Parkstad blijken relatief veel mensen minimaal een half jaar achter te lopen met betalen. Het gaat om Kerkrade en Heerlen; met respectievelijk 2,71 procent en 2,78 procent wanbetalers zijn er slechts vijf gemeenten in Nederland waar de betalingsdiscipline nog meer te wensen over laat. Bekijk hier hoeveel wanbetalers in jouw gemeente wonen.

'Nog steeds veel schaamte over armoede'
Alette Steegs uit Horst moet met haar twee kinderen wekelijks van 90 euro rondkomen. En met haar zijn er nog zo'n 67.000 volwassenen en ongeveer 15.700 kinderen uit Limburg die in armoede leven. Vandaag wordt met de internationale dag voor de uitroeiing van armoede aandacht gevraagd voor het probleem. Daarover bestaat volgens Alette nog steeds schaamte. Lees hier haar verhaal.

Foto: iStock

The Passion verkeersinfarct
De SP-fractie in de gemeente Roermond maakt zich zorgen over de verkeersdrukte rondom The Passion. Het paasevenement valt namelijk samen met de voorjaarsvakantie van de Duitsers. Traditiegetrouw gaan veel Duitsers en andere kooptoeristen massaal naar het Designer Outlet rond de paasdagen. Lees hier meer.

Tiener reed veel te hard bij dodelijk ongeluk
De jongeman die in juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Horst, heeft volgens de rechter extreem te hard gereden. Hij zou meer dan 50 kilometer te hard hebben gereden. "Ik neem de schuld op me", snikte de verdachte. "Ik heb dit ook nooit zo gewild." Lees hier meer.

Foto: iStock

Frans Bauer verbouwereert Oktoberfeestgangers
'De stemming die is weer dao.' Met die woorden van het lied Sjeng aon de Geng wist Frans Bauer gisteravond het publiek van het Oktoberfeest Sittard in extase te brengen. "Ik ga Limburgs zingen", kondigde hij het nummer aan. En dat werd met luid applaus en enthousiasme ontvangen door de feestgangers. Maar dat was niet het enige nummer waarmee de levensliedzanger verraste. Bekijk hier zijn optreden.

Foto: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen