Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Oktoberfeestgangers verrast door Frans Bauer

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 11:56

Veel zorgpremiewanbetalers in Parkstad, SP vreest Duitsers bij Passion en Frans Bauer verbouwereert Oktoberfeestgangers. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Zoveel wanbetalers zorgverzekering wonen er in jouw gemeente
Het betalen van zorgpremie is niet voor iedereen even vanzelfsprekend; in Parkstad blijken relatief veel mensen minimaal een half jaar achter te lopen met betalen. Het gaat om Kerkrade en Heerlen; met respectievelijk 2,71 procent en 2,78 procent wanbetalers zijn er slechts vijf gemeenten in Nederland waar de betalingsdiscipline nog meer te wensen over laat. Bekijk hier hoeveel wanbetalers in jouw gemeente wonen.

'Nog steeds veel schaamte over armoede'
Alette Steegs uit Horst moet met haar twee kinderen wekelijks van 90 euro rondkomen. En met haar zijn er nog zo'n 67.000 volwassenen en ongeveer 15.700 kinderen uit Limburg die in armoede leven. Vandaag wordt met de internationale dag voor de uitroeiing van armoede aandacht gevraagd voor het probleem. Daarover bestaat volgens Alette nog steeds schaamte. Lees hier haar verhaal.

Armoede Armoedegrens
Foto: iStock

The Passion verkeersinfarct
De SP-fractie in de gemeente Roermond maakt zich zorgen over de verkeersdrukte rondom The Passion. Het paasevenement valt namelijk samen met de voorjaarsvakantie van de Duitsers. Traditiegetrouw gaan veel Duitsers en andere kooptoeristen massaal naar het Designer Outlet rond de paasdagen. Lees hier meer.

Tiener reed veel te hard bij dodelijk ongeluk
De jongeman die in juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Horst, heeft volgens de rechter extreem te hard gereden. Hij zou meer dan 50 kilometer te hard hebben gereden. "Ik neem de schuld op me", snikte de verdachte. "Ik heb dit ook nooit zo gewild." Lees hier meer.

Ambulance stock
Foto: iStock

Frans Bauer verbouwereert Oktoberfeestgangers
'De stemming die is weer dao.' Met die woorden van het lied Sjeng aon de Geng wist Frans Bauer gisteravond het publiek van het Oktoberfeest Sittard in extase te brengen. "Ik ga Limburgs zingen", kondigde hij het nummer aan. En dat werd met luid applaus en enthousiasme ontvangen door de feestgangers. Maar dat was niet het enige nummer waarmee de levensliedzanger verraste. Bekijk hier zijn optreden.

Frans Bauer Oktoberfeest Sittard (16 okt 2019)
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen