Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Oktober laat ons vooralsnog in de kou staan

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 11:54

Gezochte drugsbaron duikt ineens op, geen duidelijkheid na zoektocht Weert, pakt Chantal Janzen de ring, waarom Beek de begraafplaatsen asfalteert en oktober laat ons in de kou staan. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Gezochte drugsbaron duikt ineens op
Drugsbaron John K. uit Landgraaf bezorgde de politie een makkelijke klus. De voortvluchtige crimineel hoefde alleen nog geboeid te worden toen hij na anderhalf jaar zichzelf meldde bij de politie. John is één van de kopstukken in het Wolf/Beretta-dossier; één van de grootste Limburgse drugsonderzoeken ooit. Lees hier meer.

Geen duidelijkheid na zoektocht Weert
In Weert heeft een zoektocht in een vijver geen helderheid geschept over de liquidatie van Dennis Struijk. De Eindhovenaar werd in Best vermoord in 2017. De vluchtauto werd in de Weerter wijk Leuken teruggevonden. Lees hier meer.

Politie onderzoek Weert Dennis Struijk Best moord (9 okt 2019)
Foto: Nederweert24

Pakt Chantal Janzen 'm of niet?
Het zou zomaar kunnen dat Chantal Janzen na vanavond een plekje moet vrijmaken in haar prijzenkast. Ze kan tijdens het Televizier-Ring Gala voor de vijfde keer de Zilveren Televizier-Ster voor Beste Tv-presentatrice winnen. Daarmee zou ze Yvon Jaspers evenaren. Lees hier meer.

Dit is waarom Beek begraafplaatsen wil asfalteren
Het Martinuskerkhof in Beek krijgt, in navolging van begraafplaats De Nieuwe Hof, ook een laagje asfalt. Dat willen de burgemeester en wethouders omdat zo'n tien keer per jaar het onkruid moet worden verwijderd. Het asfaltpad op de andere begraafplaats oogst veel lof onder inwoners. Ze complimenteren de gemeente zelfs over de aanblik. Daarom moet ook de andere begraafplaats in Beek geasfalteerd worden. Lees hier meer.

Oktober laat ons in de kou staan
't Is weer voorbij die mooie zomer! In plaats van zon en droogte hebben we er tot nu toe in oktober veel regen en weinig zonneschijn voor teruggekregen. Elf jaar geleden was het vergelijkbaar koud, net als de eerste week van deze maand. Het aantal zonuren ten opzichte van vorig jaar spreekt ook boekdelen. Lees hier meer.

In beeld: regen in Limburg (6 okt 2019)
Foto: Hans Janssen (Landgraaf)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen