Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Nondeju, het Jan Smeets-soundboard

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 12:00

* Video: Brandweer rukt uit voor uitslaande brand
* Limburgse oudjes racen met scootmobiel
* Speciaalbier met pensioen

Brandweer rukt uit voor uitslaande brand
In Hoensbroek heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed in een woning boven een gemeenschapshuis. De brandweer rukte rond 03:35 uur uit voor de uitslaande brand in het pand aan de St. Josephstraat. Het zou gaan om het Harrie Meershuis. Er is niemand gewond geraakt. Lees hier meer.

Gemeente waarschuwt voor buizerd
Uitkijken geblazen! Na de gemeente Beek waarschuwt nu ook de gemeente Stein voor een agressieve buizerd. De eerste aanval is al gemeld door een jogger uit Urmond. Deze werd aangevallen op het kruispunt van de Bergerweg en Oude Baan, laat de gemeente Stein weten. Lees hier meer.

Limburgse oudjes racen met scootmobiel
Geen ronkende motoren, maar racende scootmobielen. Circuit Zandvoort is over twee weken het decor van het NK Scootmobiel. Ook een Limburgs team strijdt mee om de prijs. Lees hier meer.

Kom in Pinkpopstemming met het Jan Smeets-soundboard
Wie Pinkpop zegt, zegt Jan Smeets. En wat Jan Smeets allemaal zegt, weet iedere Pinkpopliefhebber. Het vaderlijke gebrom van Mister Pinkpop is net zo onlosmakelijk verbonden met Pinkpop als de bands, het roze poppetje en het traditionele gemopper over de line-up. Klik hier voor soundcloud van 1Limburg. Lees hier meer.

Foto: ANP

Geen dort meer tegen dorst
Speciaalbiertjes zijn tegenwoordig zo hip, dat je vergeet dat sommige bijzondere biertjes al tientallen jaren bestaan. In Gulpen is een biertje inmiddels zo bejaard dat ze hebben besloten om het met pensioen te sturen. Na 65 jaar heeft Gulpener nu de laatste flesjes Dort gevuld. Lees meer.

Foto: Gulpener/Istock

De LVK-finale komt naar Maastricht in 2019
De finale van het komende Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is voor het eerst in Maastricht. De vastelaovesverengingen van Gulpen en Margraten tekenen voor de organisatie. Omdat in beide plaatsen geen geschikte plek was, is gekozen voor het MECC in Maastricht. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen