Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Nondeju, het Jan Smeets-soundboard

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 12:00

* Video: Brandweer rukt uit voor uitslaande brand
* Limburgse oudjes racen met scootmobiel
* Speciaalbier met pensioen

Brandweer rukt uit voor uitslaande brand
In Hoensbroek heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed in een woning boven een gemeenschapshuis. De brandweer rukte rond 03:35 uur uit voor de uitslaande brand in het pand aan de St. Josephstraat. Het zou gaan om het Harrie Meershuis. Er is niemand gewond geraakt. Lees hier meer.

Gemeente waarschuwt voor buizerd
Uitkijken geblazen! Na de gemeente Beek waarschuwt nu ook de gemeente Stein voor een agressieve buizerd. De eerste aanval is al gemeld door een jogger uit Urmond. Deze werd aangevallen op het kruispunt van de Bergerweg en Oude Baan, laat de gemeente Stein weten. Lees hier meer.

Limburgse oudjes racen met scootmobiel
Geen ronkende motoren, maar racende scootmobielen. Circuit Zandvoort is over twee weken het decor van het NK Scootmobiel. Ook een Limburgs team strijdt mee om de prijs. Lees hier meer.

Kom in Pinkpopstemming met het Jan Smeets-soundboard
Wie Pinkpop zegt, zegt Jan Smeets. En wat Jan Smeets allemaal zegt, weet iedere Pinkpopliefhebber. Het vaderlijke gebrom van Mister Pinkpop is net zo onlosmakelijk verbonden met Pinkpop als de bands, het roze poppetje en het traditionele gemopper over de line-up. Klik hier voor soundcloud van 1Limburg. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Geen dort meer tegen dorst
Speciaalbiertjes zijn tegenwoordig zo hip, dat je vergeet dat sommige bijzondere biertjes al tientallen jaren bestaan. In Gulpen is een biertje inmiddels zo bejaard dat ze hebben besloten om het met pensioen te sturen. Na 65 jaar heeft Gulpener nu de laatste flesjes Dort gevuld. Lees meer.

Foto: Gulpener/Istock

De LVK-finale komt naar Maastricht in 2019
De finale van het komende Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is voor het eerst in Maastricht. De vastelaovesverengingen van Gulpen en Margraten tekenen voor de organisatie. Omdat in beide plaatsen geen geschikte plek was, is gekozen voor het MECC in Maastricht. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen