Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'Net geen code zwart op Limburgse intensive cares'

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 12:06

Rijdende truck vat vlam in Beesel, horeca-ondernemers maken zich zorgen en bijna tekort aan bedden in Limburgse ziekenhuizen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Rijdende truck vat vlam in Beesel
Een rijdende vrachtwagen is woensdagochtend in Beesel in brand gevlogen. De cabine van de vrachtwagen is volledig uitgebrand. Voor zover bekend, heeft de chauffeur het brandende voertuig tijdig verlaten. Lees hier meer.

Door tbs-vlogger gegijzelde chauffeur: 'Ik was doodsbang'
Twee tbs'ers - onder wie tbs-vlogger Dennie M. van de Rooyse Wissel - bedreigden tijdens de ontsnapping uit een kliniek in maart een behandelaar en sloegen in een taxi op de vlucht. De gegijzelde taxichauffeur spreekt voor het eerst over zijn ervaringen: 'Ik wist echt niet wat me overkwam en was bang dat hij mij zou doodschieten'. Lees hier meer.

Vloggende tbs'er Dennie in Rooyse Wissel Oostrum
Foto's: YouTube

Horeca over heropening: 'Moet beter, dit is niet rendabel'
De Limburgse horeca is optimistisch over de eerste week na de heropening, maar veel zaken merken wel dat klanten nog huiverig zijn om te komen. En dat baart de ondernemers toch zorgen. Lees hier meer.

Beruchte tbs'er gearresteerd dankzij onverzekerde auto
De beruchte tbs'er Hendrik M. (44) is in de nacht van maandag op dinsdag gearresteerd in Roermond. Hij werd aangehouden, omdat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. Hendrik, die in 2002 werd veroordeeld voor verkrachting en vermogensdelicten, ontsnapte al vaker tijdens zijn tbs-traject. Lees hier meer.

Hendrik M.
De Geleense tbs'er Hendrik M. op archiefbeeld.
Foto: L1 / GGZ Drenthe

Bijna tekort aan bedden in Limburgse ziekenhuizen
Tijdens het hoogtepunt van de coronacris was er bijna een tekort aan ziekenhuisbedden in Limburg. "Er zat soms maar één leeg bed of zelfs geen leeg bed tussen", dat zegt Helen Mertens, aankomend bestuursvoorzitter van het MUMC+. Lees hier meer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen