Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'Net geen code zwart op Limburgse intensive cares'

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 12:06

Rijdende truck vat vlam in Beesel, horeca-ondernemers maken zich zorgen en bijna tekort aan bedden in Limburgse ziekenhuizen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Rijdende truck vat vlam in Beesel
Een rijdende vrachtwagen is woensdagochtend in Beesel in brand gevlogen. De cabine van de vrachtwagen is volledig uitgebrand. Voor zover bekend, heeft de chauffeur het brandende voertuig tijdig verlaten. Lees hier meer.

Door tbs-vlogger gegijzelde chauffeur: 'Ik was doodsbang'
Twee tbs'ers - onder wie tbs-vlogger Dennie M. van de Rooyse Wissel - bedreigden tijdens de ontsnapping uit een kliniek in maart een behandelaar en sloegen in een taxi op de vlucht. De gegijzelde taxichauffeur spreekt voor het eerst over zijn ervaringen: 'Ik wist echt niet wat me overkwam en was bang dat hij mij zou doodschieten'. Lees hier meer.

Vloggende tbs'er Dennie in Rooyse Wissel Oostrum
Foto's: YouTube

Horeca over heropening: 'Moet beter, dit is niet rendabel'
De Limburgse horeca is optimistisch over de eerste week na de heropening, maar veel zaken merken wel dat klanten nog huiverig zijn om te komen. En dat baart de ondernemers toch zorgen. Lees hier meer.

Beruchte tbs'er gearresteerd dankzij onverzekerde auto
De beruchte tbs'er Hendrik M. (44) is in de nacht van maandag op dinsdag gearresteerd in Roermond. Hij werd aangehouden, omdat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. Hendrik, die in 2002 werd veroordeeld voor verkrachting en vermogensdelicten, ontsnapte al vaker tijdens zijn tbs-traject. Lees hier meer.

Hendrik M.
De Geleense tbs'er Hendrik M. op archiefbeeld.
Foto: L1 / GGZ Drenthe

Bijna tekort aan bedden in Limburgse ziekenhuizen
Tijdens het hoogtepunt van de coronacris was er bijna een tekort aan ziekenhuisbedden in Limburg. "Er zat soms maar één leeg bed of zelfs geen leeg bed tussen", dat zegt Helen Mertens, aankomend bestuursvoorzitter van het MUMC+. Lees hier meer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen