Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: naweeën van storm Ciara nog voelbaar

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 11:59

Storm Ciara heeft flink huisgehouden, de rechtbank in Maastricht buigt zich opnieuw over de strafzaak tegen Jos Brech en Jeanette Hendrikx uit Lomm heeft de finale van Heel Holland Bakt niet gewonnen. Dit en meer in onze 1Lunch.

Jeanette grijpt naast winst in Heel Holland Bakt
Jeanette Hendrikx uit Lomm heeft de finale van Heel Holland Bakt niet gewonnen. Ze moest haar meerdere erkennen in Anouk, die alle drie de opdrachten goed uitvoerde. "Ik kijk terug op een geweldig avontuur. Ik had het niet willen missen", zei de Limburgse na afloop. Lees hier meer.

Jeanette Hendrikx Heel Holland Bakt
Foto: Facebook Jeanetbanket

Overlast storm Ciara nog niet voorbij
Nadat storm Ciara vooral gisteren flink heeft huisgehouden, is vandaag nog steeds code geel van kracht. Limburg was om middernacht de laatste provincie waar het KNMI de zwaardere waarschuwing code oranje heeft opgeheven. In de ochtend trokken er buien over de provincie met kans op hagel en onweer, zo meldt Meteo Limburg. Lees hier meer.

Stormschade Lupinehof, Lupinestraat Kerkrade (10 feb 2020)
Een loden plaat is van een muur gewaaid bij het complex Lupinehof in de Kerkraadse wijk Spekholzerheide.
Foto: Appie Koppers

Blijft Jos Brech zwijgen over Nicky Verstappen?
Voordat in mei de rechtszaak tegen Jos Brech - verdachte in de veelbesproken zaak-Nicky Verstappen - van start gaat, worden maandag de laatste puntjes op de i gezet. Lees hier meer.

Kennelijk toch geen criminele activiteiten bij Wieërt Alaaif
Het onderzoek naar de mogelijk malafide praktijken van de organisatoren van Wieërt Alaaif lijkt niets te hebben opgeleverd. De openluchtactiviteit op carnavalszondag in het centrum van Weert kan dit jaar dan ook gewoon doorgaan. Lees hier meer.

Romeins badhuis Heerlen oudste gebouw van Nederland
Het Romeins badhuis in het Thermenmuseum in Heerlen is het oudste gebouw van Nederland. Dat blijkt uit een driejarige studie van van 30 wetenschappers uit ons land, België, Duitsland en Frankrijk. Bij dat onderzoek is niet alleen gekeken naar het badhuis zelf, maar ook naar Romeinse vondsten uit de omgeving van het gebouw. Lees hier meer.

Romeins badhuis, Thermenmuseum Heerlen, tijdens restauratie (2017) (5 mrt 2020)
Foto: Thermenmuseum


Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen