Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Mr. right gezocht op Pinkpop

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 11:58

* Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
* Boosdoener stalbranden gevonden?!
* Oude beelden burenruzie Kerkrade nu in HD

Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
Het is blokken geblazen voor de scholieren. Voor het eerst sinds dertig jaar valt de ramadan precies samen met de eindexamens op middelbare scholen. Een extra zware beproeving voor leerlingen van islamitische afkomst. Toch ziet niet iedereen het zo. De 15-jarige Buse Celik uit Reuver doet eindexamen vmbo-t op het Broekhin College in Roermond. Lees hier meer.

Boosdoener stalbranden gevonden?!
Ratten kunnen behoorlijk wat overlast en schade veroorzaken in en rondom huizen. Nu zouden de dieren ook in verband worden gebracht met de branden die in korte tijd in twee kippenstallen uitbraken. CDA-statenlid Rudy Tegels zegt diverse signalen te hebben gekregen dat de knagers de veroorzakers zouden kunnen zijn. De ratten knagen elektriciteitskabels door, waardoor kortsluiting ontstaat. Lees hier meer.

Romantiek op Pinkpop: festivalkaartje in ruil voor date
Een opvallende oproep: de 34-jarige Wendy van Impelen uit Voerendaal hoopt dit jaar op Pinkpop haar 'mr right' tegen te komen. Om haar ware Jacob te vinden, heeft ze iets bijzonders bedacht: een date op het festival in Landgraaf. Lees hier meer.

Oude beelden burenruzie Kerkrade nu in HD
Documentairemaker Frans Bromet bracht in 1994 de haat en nijd tussen buren in Kerkrade vakkundig in beeld. De aflevering kreeg een cultstatus vanwege de opmerkelijke persoonlijkheid van bewoner Nigel Geerlings. Een nieuw online platform van de VPRO heeft de legendarische uitzending nieuw leven ingeblazen. Lees hier meer.

Niet inbrekers, maar haakschoten teisteren Heerlerbaan
Waar Heerlerbaan gebukt leek te gaan onder een (poging tot) inbraakgolf, blijkt niets minder waar. Liefst elf inwoners maakten melding van schade aan hun raamkozijnen die door geboefte veroorzaakt zou zijn, maar uit politie-onderzoek komt een andere conclusie naar voren: de beschadigingen zijn waarschijnlijk het gevolg van uitgedraaide haakschoten bij het openzetten van de ramen. Lees hier meer.

Foto: iStock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen