Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Mr. right gezocht op Pinkpop

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 11:58

* Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
* Boosdoener stalbranden gevonden?!
* Oude beelden burenruzie Kerkrade nu in HD

Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
Het is blokken geblazen voor de scholieren. Voor het eerst sinds dertig jaar valt de ramadan precies samen met de eindexamens op middelbare scholen. Een extra zware beproeving voor leerlingen van islamitische afkomst. Toch ziet niet iedereen het zo. De 15-jarige Buse Celik uit Reuver doet eindexamen vmbo-t op het Broekhin College in Roermond. Lees hier meer.

Boosdoener stalbranden gevonden?!
Ratten kunnen behoorlijk wat overlast en schade veroorzaken in en rondom huizen. Nu zouden de dieren ook in verband worden gebracht met de branden die in korte tijd in twee kippenstallen uitbraken. CDA-statenlid Rudy Tegels zegt diverse signalen te hebben gekregen dat de knagers de veroorzakers zouden kunnen zijn. De ratten knagen elektriciteitskabels door, waardoor kortsluiting ontstaat. Lees hier meer.

Foto: iStock

Romantiek op Pinkpop: festivalkaartje in ruil voor date
Een opvallende oproep: de 34-jarige Wendy van Impelen uit Voerendaal hoopt dit jaar op Pinkpop haar 'mr right' tegen te komen. Om haar ware Jacob te vinden, heeft ze iets bijzonders bedacht: een date op het festival in Landgraaf. Lees hier meer.

Oude beelden burenruzie Kerkrade nu in HD
Documentairemaker Frans Bromet bracht in 1994 de haat en nijd tussen buren in Kerkrade vakkundig in beeld. De aflevering kreeg een cultstatus vanwege de opmerkelijke persoonlijkheid van bewoner Nigel Geerlings. Een nieuw online platform van de VPRO heeft de legendarische uitzending nieuw leven ingeblazen. Lees hier meer.

Niet inbrekers, maar haakschoten teisteren Heerlerbaan
Waar Heerlerbaan gebukt leek te gaan onder een (poging tot) inbraakgolf, blijkt niets minder waar. Liefst elf inwoners maakten melding van schade aan hun raamkozijnen die door geboefte veroorzaakt zou zijn, maar uit politie-onderzoek komt een andere conclusie naar voren: de beschadigingen zijn waarschijnlijk het gevolg van uitgedraaide haakschoten bij het openzetten van de ramen. Lees hier meer.

Foto: iStock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen