Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Motorclub tegen rechtbank: 'Krijg de tering'

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 12:06

Vissterfte en inbraak bij Tegelse visvereniging, politie gaat strenger controleren op vuurwerk langs de grens en het proces tegen motorclub Caloh Wagoh wordt mogelijk uitgesteld. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vissterfte en inbraak bij Tegelse visvereniging
In visvijver De Wambach in Tegelen zijn duizenden vissen gestorven door een gebrek aan zuurstof. De penningmeester van Hengelsportvereniging De Maashoek vermoedt dat er een laag olie op de vijver ligt, die ervoor zorgt dat er te weinig zuurstof in het water komt. De brandweer is maandagochtend uitgerukt om extra water in de vijver te pompen. Lees hier meer.

vissterfte brandweer vissen venlo kaldenkerkergrensweg (26 okt 2020)
Foto: Track'88

Politie gaat langs de grens strenger controleren op vuurwerk
Omdat deze jaarwisseling een verbod op bepaalde soorten knallers en vuurpijlen geldt, is de verwachting dat meer mensen hun vuurwerk in het buitenland gaan halen. Veel Limburgse gemeenten zijn voorstander van een vuurwerkverbod, bleek in januari tijdens een rondgang. Lees hier meer.

Merknaam verdwijnt: Sphinx nu helemaal geschiedenis
De merknaam Sphinx wordt sinds deze zomer niet meer gedrukt in toiletpotten en wasbakken en daarmee verdwijnt het laatste stukje van de ooit zo florerende Maastrichtse fabriek. Sphinx is een begrip in Maastricht en omgeving. Het bedrijf werd in 1834 opgericht door Petrus Regout en maakte onder andere glas, aardewerk en kristal. Later richtte Sphinx zich op de productie van tegels en sanitair. Lees hier meer.

Video: L1

Aantal coronabesmettingen snel naar 300.000
Bijna acht maanden nadat het coronavirus voor het eerst in Nederland werd vastgesteld, stijgt het aantal positieve tests maandag waarschijnlijk tot boven de 300.000. De teller stond zondag op ruim 291.000 bevestigde besmettingen. Volg het laatste coronanieuws hier.

Motorclub Caloh Wagoh wenst rechtbank 'lekker de tering'
Het is niet duidelijk of de civiele procedure om motorclub Caloh Wagoh Main Triad te verbieden, maandag door kan gaan. De advocaat vindt dat de club niet tijdig en op de juiste manier op de hoogte is gebracht van de zaak. Op een mail van de rechtbank afgelopen zomer naar de club, waarin onder meer de datum en locatie van de zaak werd aangekondigd, kwam een dag later een reactie: 'Krijg lekker de tering, met vriendelijke groet Caloh Wagoh MC'. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen