Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Mogelijk autopyromaan actief in Limburg

Geplaatst opdonderdag 22 juni 2017 - 11:56

- Speciaal tropenrooster voor honden en katten
- Na zonneschijn komt regen (en onweer)
- Man laat geslachtsdeel zien aan meisje

Onweer op komst na bloedhete dag
Nog even puffen en zweten want er is officieel sprake van een hittegolf. Ook vanmiddag wordt het weer tropisch warm met temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden. Maar dat kan gepaard gaan met stevige onweersbuien, die lokaal fiks kunnen uitpakken met hagel en forse windstoten. Oppassen dus. Lees hier meer.

Tegelen opgeschrikt door autobranden
In Tegelen zijn vanochtend vroeg twee auto’s in vlammen opgegaan. De brandweer kwam te laat om de auto’s, die langs de Spoorstraat en de Leijerstraat stonden, te redden. Het is niet voor het eerst dat de brandweer deze week moest uitrukken voor een autobrand in Tegelen. Dinsdagochtend stonden ook al twee auto’s in lichterlaaie. Lees hier meer.

Foto: Fer Traugott

Man toont 12-jarig meisje zijn geslachtsdeel
Een 12-jarig meisje kreeg woensdagmiddag de schrik van haar leven. Een onbekende man blokkeerde in Geleen de weg en liet het meisje vervolgens ongevraagd zijn geslachtsdeel zien. Volgens de politie ging het om een man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Lees hier meer.

Ooievaarsdrama in Kasteeltuinen Arcen
Verdrietig nieuws: een van de twee ooievaarsbaby’s uit het nest in de Kasteeltuinen Arcen heeft het niet overleefd. Vermoedelijk waren de vader en moeder te onervaren om de twee jonkies op te laten groeien. Broeiende ooievaars zijn zeer zeldzaam. Er zijn momenteel slechts drie bewoonde nesten in Limburg bekend. Lees hier meer.

Foto: Kasteeltuinen Arcen/Joy Fotografie

Ook tropenrooster voor honden en katten
Niet alleen veel scholen in onze provincie nemen maatregelen tegen de hitte. Ook de Dierenbescherming Limburg heeft vanwege de hoge temperaturen een speciaal tropenrooster ingesteld. Zo worden honden een uur eerder uitgelaten en worden katten bewust uit de zon gehouden. Lees hier meer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hitteplan van kracht: bekijk hier hoe warm het nu is
Derde hittegolf op komst: hitteplan in werking
Zonwering zonnescherm luifel zomer zon hitte hittegolf
Eerste tropische dag: RIVM waarschuwt voor smog
Zomer Hitte Hittegolf
Hitterecord op springen: donderdag mogelijk 39 graden
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen