Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'Misstanden bij triatlon-centrum Sittard'

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 12:12

Triatleten melden misstanden bij NTC in Sittard, Amerikaanse verdachten in gruwelmoord Bergen snel uitgeleverd en online documentaire over Roermondse IRA-aanslag. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Misstanden bij triatlon: van depressies tot zelfmoordneigingen
Triatleten zouden in het verleden psychisch en fysiek mishandeld zijn. Dat gebeurde op het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard. Zo hadden de sporters te maken met depressies, eetstoornissen, chronische pijn in het lichaam en zelfmoordneigingen, zeggen ze tegen Trouw. Lees hier meer.

Amerikaanse verdachten moordzaak Bergen binnenkort uitgeleverd
De drie Amerikaanse medeverdachten in de zaak van een gewelddadige moord in Bergen eind 2019 worden binnenkort uitgeleverd aan Nederland. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens een pro-forma behandeling voor de rechtbank in Roermond. Lees hier meer.

Moord in Bergen november 2019
Foto: SK-Media

Korte online documentaire over Roermondse IRA-aanslag
De makers van het populaire geschiedenisprogramma Andere Tijden zijn gestart met korte online documentaires. De eerste aflevering staat op Youtube en gaat over de IRA-aanslag in Roermond in 1990. Lees hier meer.

Limburgs Tweede Kamerlid ziek thuis
D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer zit ziek thuis. In 2020 was hij ook al een tijdje uit de running, vanwege een burn-out. Lees hier meer.

Squid Game komt naar Maastricht
Goed nieuws voor liefhebbers van de populaire Netflix-hit Squid Game. Een van de spelletjes in de serie wordt zaterdag gespeeld in Maastricht. Er is natuurlijk een groot verschil: in de serie worden deelnemers die het spel verliezen, doodgeschoten. In de provinciehoofdstad wordt het spelletje alleen gespeeld voor de lol. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen