Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Minder wietplantages ontdekt in Limburg

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 12:02

Duif maakt nest naast slechtvalk, Onno Hoes noemt zijn aanstelling als verkenner 'eervol en verrassend' en het aantal ontmaskerde hennepplantages is weer gedaald. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Meisje (9) aangereden in Grubbenvorst
Een 9-jarig meisje is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Grubbenvorst. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder is vervolgens aangehouden. Lees hier meer.

Duif maakt nest naast slechtvalk
Een duif in Venlo heeft niet de meest handige plek uitgekozen voor een nest. De vogel koos voor een rooster in de toren van de Sint Martinusbasiliek, direct naast het nest van de slechtvalk. "Als de moedervalk haar jongen moet gaan voeden, denk ik dat het een lopend buffet wordt", zegt Joop Janssen van Wijkoverleg Venlo. Lees hier meer over de opmerkelijke keuze van de duif.

Slechtvalk en duif in Venlo (22 april 2021)

Onno Hoes: 'Eervol en verrast'
Oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht was 'zeer verrast' dat hij gevraagd is om als gids/verkenner te gaan werken aan de vorming van een nieuw provinciebestuur. Hij vindt het ook heel eervol. "Tegen zo'n verzoek zeg je geen nee. Ik heb in ieder geval meteen mijn agenda laten schoonvegen." Lees hier de uitgebreide reactie van Onno Hoes.

Onno Hoes (21 apr 2021)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Horeca vreest personeelstekort in de zomer
De horeca vreest aankomende zomer een tekort aan personeel als de café's en restaurants weer open mogen. Door de langdurige sluiting van horecabedrijven heeft veel personeel de sector verlaten. Lees hier het actuele coronanieuws.

Aantal ontmaskerde hennepkwekerijen gedaald
De politie heeft afgelopen jaar 419 hennepkwekerijen ontmanteld in Limburg. Dat zijn er achttien minder dan een jaar eerder. Het aantal ontmantelde kwekerijen is de afgelopen vijf jaar in Limburg met bijna een derde afgenomen. Maar de politie denkt niet dat het aantal kwekerijen echt is afgenomen. Er is minder capaciteit bij de politie om ze te ontmantelen. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen