Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Minder pesterijen door gezonde levensstijl

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 11:54

* Spionage-debat: 'Met praten was dit voorkomen'
* Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
* Vluchtende winkeldief belaagt beveiligers met pepperspray

Spionage-debat: 'Met praten zou dit voorkomen zijn'
Als er in april 2018 gewoon met elkaar was gepraat, was het niet eens nodig geweest om ambtenaren door te lichten. Dat beweren oppositieleider Manon Fokke en oud-voorzitter Lewie Bernards van de ondernemingsraad van de gemeente Maastricht. Lees hier meer.

Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
Financiering van de Roermondse Tahwied-moskee met geld uit Koeweit wordt afgeraden door het kabinet. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade van Koeweit laten weten dat er 'omstandigheden zijn die nadere aandacht behoeven'. Lees hier meer.

Vluchtende winkeldief spuit met pepperspray op beveiligers
Een winkeldief probeerde maandagavond te vluchten nadat hij door beveiligers van een winkel betrapt werd. De dief spoot vervolgens met pepperspray richting de beveiliging. Uiteindelijk werd de man opgepakt door de politie en meegenomen naar het politiebureau in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Istock

Automobilist belandt in berm in Gennep
Een automobilist is dinsdagmorgen met zijn auto van de N271 bij Gennep geraakt en kwam vervolgens in de berm terecht. Volgens een correspondent wilde de bestuurder bij Gennep de N271 opdraaien en is daar door gladheid de macht over het stuur verloren. Lees hier meer.

Foto: SK-Media

Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Dat is nog eens mooi: kinderen die les krijgen op een zogenoemde Gezonde Basisschool van de Toekomst bewegen meer, eten gezonder en hebben een beter gewicht. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het programma, waarvoor de Maastrichtse universiteit afgelopen vier jaar samenwerkte met verschillende scholen in de regio-Parkstad. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen