Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Minder pesterijen door gezonde levensstijl

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 11:54

* Spionage-debat: 'Met praten was dit voorkomen'
* Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
* Vluchtende winkeldief belaagt beveiligers met pepperspray

Spionage-debat: 'Met praten zou dit voorkomen zijn'
Als er in april 2018 gewoon met elkaar was gepraat, was het niet eens nodig geweest om ambtenaren door te lichten. Dat beweren oppositieleider Manon Fokke en oud-voorzitter Lewie Bernards van de ondernemingsraad van de gemeente Maastricht. Lees hier meer.

Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
Financiering van de Roermondse Tahwied-moskee met geld uit Koeweit wordt afgeraden door het kabinet. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade van Koeweit laten weten dat er 'omstandigheden zijn die nadere aandacht behoeven'. Lees hier meer.

Vluchtende winkeldief spuit met pepperspray op beveiligers
Een winkeldief probeerde maandagavond te vluchten nadat hij door beveiligers van een winkel betrapt werd. De dief spoot vervolgens met pepperspray richting de beveiliging. Uiteindelijk werd de man opgepakt door de politie en meegenomen naar het politiebureau in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Istock

Automobilist belandt in berm in Gennep
Een automobilist is dinsdagmorgen met zijn auto van de N271 bij Gennep geraakt en kwam vervolgens in de berm terecht. Volgens een correspondent wilde de bestuurder bij Gennep de N271 opdraaien en is daar door gladheid de macht over het stuur verloren. Lees hier meer.

Foto: SK-Media

Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Dat is nog eens mooi: kinderen die les krijgen op een zogenoemde Gezonde Basisschool van de Toekomst bewegen meer, eten gezonder en hebben een beter gewicht. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het programma, waarvoor de Maastrichtse universiteit afgelopen vier jaar samenwerkte met verschillende scholen in de regio-Parkstad. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen