Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Minder pesterijen door gezonde levensstijl

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 11:54

* Spionage-debat: 'Met praten was dit voorkomen'
* Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
* Vluchtende winkeldief belaagt beveiligers met pepperspray

Spionage-debat: 'Met praten zou dit voorkomen zijn'
Als er in april 2018 gewoon met elkaar was gepraat, was het niet eens nodig geweest om ambtenaren door te lichten. Dat beweren oppositieleider Manon Fokke en oud-voorzitter Lewie Bernards van de ondernemingsraad van de gemeente Maastricht. Lees hier meer.

Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
Financiering van de Roermondse Tahwied-moskee met geld uit Koeweit wordt afgeraden door het kabinet. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade van Koeweit laten weten dat er 'omstandigheden zijn die nadere aandacht behoeven'. Lees hier meer.

Vluchtende winkeldief spuit met pepperspray op beveiligers
Een winkeldief probeerde maandagavond te vluchten nadat hij door beveiligers van een winkel betrapt werd. De dief spoot vervolgens met pepperspray richting de beveiliging. Uiteindelijk werd de man opgepakt door de politie en meegenomen naar het politiebureau in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Istock

Automobilist belandt in berm in Gennep
Een automobilist is dinsdagmorgen met zijn auto van de N271 bij Gennep geraakt en kwam vervolgens in de berm terecht. Volgens een correspondent wilde de bestuurder bij Gennep de N271 opdraaien en is daar door gladheid de macht over het stuur verloren. Lees hier meer.

Foto: SK-Media

Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Dat is nog eens mooi: kinderen die les krijgen op een zogenoemde Gezonde Basisschool van de Toekomst bewegen meer, eten gezonder en hebben een beter gewicht. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het programma, waarvoor de Maastrichtse universiteit afgelopen vier jaar samenwerkte met verschillende scholen in de regio-Parkstad. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen