Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Minder pesterijen door gezonde levensstijl

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 11:54

* Spionage-debat: 'Met praten was dit voorkomen'
* Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
* Vluchtende winkeldief belaagt beveiligers met pepperspray

Spionage-debat: 'Met praten zou dit voorkomen zijn'
Als er in april 2018 gewoon met elkaar was gepraat, was het niet eens nodig geweest om ambtenaren door te lichten. Dat beweren oppositieleider Manon Fokke en oud-voorzitter Lewie Bernards van de ondernemingsraad van de gemeente Maastricht. Lees hier meer.

Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen
Financiering van de Roermondse Tahwied-moskee met geld uit Koeweit wordt afgeraden door het kabinet. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade van Koeweit laten weten dat er 'omstandigheden zijn die nadere aandacht behoeven'. Lees hier meer.

Vluchtende winkeldief spuit met pepperspray op beveiligers
Een winkeldief probeerde maandagavond te vluchten nadat hij door beveiligers van een winkel betrapt werd. De dief spoot vervolgens met pepperspray richting de beveiliging. Uiteindelijk werd de man opgepakt door de politie en meegenomen naar het politiebureau in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Istock

Automobilist belandt in berm in Gennep
Een automobilist is dinsdagmorgen met zijn auto van de N271 bij Gennep geraakt en kwam vervolgens in de berm terecht. Volgens een correspondent wilde de bestuurder bij Gennep de N271 opdraaien en is daar door gladheid de macht over het stuur verloren. Lees hier meer.

Foto: SK-Media

Minder pesterij en beter gewicht op gezonde school
Dat is nog eens mooi: kinderen die les krijgen op een zogenoemde Gezonde Basisschool van de Toekomst bewegen meer, eten gezonder en hebben een beter gewicht. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het programma, waarvoor de Maastrichtse universiteit afgelopen vier jaar samenwerkte met verschillende scholen in de regio-Parkstad. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen