Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Max krijgt thuiswedstrijd

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 11:58

Arrestaties van A2-lopers na de ongeregeldheden bij de derby tussen Roda JC en MVV, hoe een paleisbeveiliger en oorlogsveteraan een moordverdachte werd en de Formule 1 komt naar Nederland! Dit en meer, vandaag op het menu van onze 1Lunch...

Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren
De jaarlijkse parkeeropbrengst was begroot op 1,7 miljoen euro. Echter, het lijkt erop dat de gemeente met een tegenvaller van een half miljoen te maken gaat krijgen. Tegelijkertijd zijn de parkeertarieven fors gestegen. Lees meer.

Arrestaties A2-lopers na derby Roda JC - MVV
Na de derby tussen Roda JC en MVV wachtten de MVV-supporters de spelersbus op in Maastricht. Daarbij liepen er honderden de A2 op en staken daar vuurwerk af. Na politieonderzoek zijn er afgelopen week zes mensen gearresteerd. Lees meer.

Foto: L1

Burgemeester Nederweert beklimt Mont Ventoux
Om geld in te zamelen tegen kanker, beklimt burgemeester Henk Evers van Nederweert de Mont Ventoux. De burgervader, die zelf kanker heeft overwonnen, gaat 1 augustus met pensioen. Hij beklimt de berg te fiets op 6 september. Lees meer.

Foto: Gemeente Nederweert

Paleisbeveiliger en oorlogsveteraan werd moordverdachte
Radjan Kalicharan werd op 22 april 2018 doodgeschoten in Geleen. De rechter buigt zich dinsdag over een klassiek vraagstuk: moord of zelfverdediging? Later op de dag maakt de officier van justitie haar strafeis bekend, maar eerst kwamen persoonlijke zaken aan de orde. Zo bleek dat moordverdachte Doy S. een voormalige beveiliger van paleis Soestdijk is en dat hij namens het Nederlandse leger in Afghanistan zat. Lees meer.

Definitief: Formule 1 keert terug in Zandvoort
De kogel is door de kerk! Onder de naam Heineken Dutch Grand Prix keert de Formule 1 in 2020 terug naar Zandvoort. Volgens voormalig coureur Jan Lammers is er wel nog genoeg werk aan de winkel om er een succes van te maken. Lees meer.

Foto: ANP
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen