Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Max krijgt thuiswedstrijd

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 11:58

Arrestaties van A2-lopers na de ongeregeldheden bij de derby tussen Roda JC en MVV, hoe een paleisbeveiliger en oorlogsveteraan een moordverdachte werd en de Formule 1 komt naar Nederland! Dit en meer, vandaag op het menu van onze 1Lunch...

Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren
De jaarlijkse parkeeropbrengst was begroot op 1,7 miljoen euro. Echter, het lijkt erop dat de gemeente met een tegenvaller van een half miljoen te maken gaat krijgen. Tegelijkertijd zijn de parkeertarieven fors gestegen. Lees meer.

Arrestaties A2-lopers na derby Roda JC - MVV
Na de derby tussen Roda JC en MVV wachtten de MVV-supporters de spelersbus op in Maastricht. Daarbij liepen er honderden de A2 op en staken daar vuurwerk af. Na politieonderzoek zijn er afgelopen week zes mensen gearresteerd. Lees meer.

Foto: L1

Burgemeester Nederweert beklimt Mont Ventoux
Om geld in te zamelen tegen kanker, beklimt burgemeester Henk Evers van Nederweert de Mont Ventoux. De burgervader, die zelf kanker heeft overwonnen, gaat 1 augustus met pensioen. Hij beklimt de berg te fiets op 6 september. Lees meer.

Foto: Gemeente Nederweert

Paleisbeveiliger en oorlogsveteraan werd moordverdachte
Radjan Kalicharan werd op 22 april 2018 doodgeschoten in Geleen. De rechter buigt zich dinsdag over een klassiek vraagstuk: moord of zelfverdediging? Later op de dag maakt de officier van justitie haar strafeis bekend, maar eerst kwamen persoonlijke zaken aan de orde. Zo bleek dat moordverdachte Doy S. een voormalige beveiliger van paleis Soestdijk is en dat hij namens het Nederlandse leger in Afghanistan zat. Lees meer.

Definitief: Formule 1 keert terug in Zandvoort
De kogel is door de kerk! Onder de naam Heineken Dutch Grand Prix keert de Formule 1 in 2020 terug naar Zandvoort. Volgens voormalig coureur Jan Lammers is er wel nog genoeg werk aan de winkel om er een succes van te maken. Lees meer.

Foto: ANP
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen