Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Massale uittocht na einde Pinkpop

Geplaatst opdinsdag 11 juni 2019 - 11:53

Drugs en gestolen waar onderschept door valse platen, buurtonderzoek na woningoverval in Heerlen en beelden van een gewelddadige tasjesroof. Dit en meer in de 1Lunch.

Waar gehackt wordt, vallen spaanders
Het CDA in Beekdaelen zit met de handen in het haar. Al maandenlang verschijnen er op de Facebookpagina berichten om op SP, PVV of FvD te stemmen, tot grote ergernis van de lokale christendemocraten. De pagina is gehackt, waardoor de CDA'ers zelf die berichten niet kunnen verwijderen. De partij heeft aangifte gedaan en meteen een nieuwe pagina aangemaakt. Saillant detail: de nieuwe pagina ziet er precies hetzelfde uit als de gehackte. Lees hier meer.

Drugs en gestolen waar onderschept door valse platen
Een 44-jarige Brabander is in de omgeving van Venray door surveillerende agenten aan de kant van de weg gezet, nadat bleek dat zijn nummerplaten niet bij zijn auto hoorden. Met de man achter de tralies werd de auto door de politie doorzocht. Toen werden nog een forse hoeveelheid harddrugs en spullen gevonden die mogelijk gestolen zijn. Lees hier meer.

Foto: Istock/Politie

Woningovervaller Heerlen maakt geld buit
De dader van de woningoverval in Heerlen is er maandagavond met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Volgens de politie is er in elk geval sprake van één dader, maar kan het ook goed zijn dat er anderen bij betrokken waren. Lees hier meer.

Foto: Track'88

Nieuwe krachtbron voor Verstappen
In de Grand Prix van Frankrijk zou de Red Bull van Max Verstappen net wat meer power moeten hebben. Zijn bolide en die van zijn teamgenoot krijgen namelijk een nieuwe Honda-motor. Ook zal Red Bull nog een aantal updates aan de auto's doorvoeren. Lees hier meer.

Daders gewelddadige tasjesroof Heerlen op beelden te zien
De politie heeft beelden vrijgegeven van twee verdachten van een straatroof in Heerlen op donderdag 16 mei. Hierop is duidelijk te zien dat de daders niet zachtzinnig te werk gaan. Bekijk de beelden hier.

Foto: Politie.nl

In beeld: de exodus na Pinkpop
Katerig, op zoek naar een lift of een taxi, met nog alleen maar een slaapzak en een luchtbed in de rugzak vertrokken de kampeerders van Pinkpop langzaam maar zeker weer uit Landgraaf. Bekijk de video hier.

Foto: L1

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen