Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Marechaussee stuurt Duitse dagjesmensen terug

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 12:00

Dumoulin roept op met Pasen niet massaal naar buiten te gaan, Duitse dagjesmensen bij de grens teruggestuurd en WMC Kerkrade afgelast. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

90-jarige man genezen van corona
Een lichtpuntje in de strijd tegen het coronavirus: Herman Hamelers is 90 jaar en overwon besmetting met het virus. Na een week in het ziekenhuis en twee weken in een zorghotel, herstelde de 90-jarige van zijn ziekte. Sinds een week is hij weer thuis. "Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien naar de hemel ging, maar het is goed afgelopen. Ik heb geluk gehad." Bekijk hier zijn hele verhaal.

IMG_1345(1)
Foto: L1

'Ga alleen voor het noodzakelijke naar buiten'
Wielrenner Tom Dumoulin roept mensen op de komende dagen slechts voor het noodzakelijke naar buiten te gaan. "De verleiding is groot om lekker buiten te gaan fietsen en lekker de motor te pakken en lekker te gaan picknicken. Dat mag ook met 1,5 meter afstand. Het enige probleem is: als we dat allemaal gaan doen, dan is dat niet meer houdbaar." Lees hier meer.

WMC Kerkrade jaar uitgesteld
Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade wordt een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. Het festival zou eigenlijk plaatsvinden van 8 juli tot en met 1 augustus 2021, maar veel orkesten en ensembles hebben vanwege het virus niet voldoende voorbereidingstijd of financiën om volgend jaar zomer deel te kunnen nemen aan het WMC. "Door het festival uit te stellen, geven we onze deelnemers meer lucht." Lees hier meer.

Duitse dagjesmensen teruggestuurd
De marechaussee heeft in de loop van de ochtend bij overgangen aan de Nederlands-Duitse grens al vele Duitse dagjesmensen aangesproken en er bij hen op aangedrongen huiswaarts te keren. Alleen al bij Venlo ging het in de ochtend om "tientallen" auto's. Velen geven gehoor aan dat advies. Lees hier meer.

Grenscontrole marechaussee N280 (10 apr 2020)
Foto: L1

Winkeldief spuugt op burger
Een vluchtende winkeldief heeft gisteren geprobeerd aan een oplettende passant te ontkomen door naar hem te spugen en 'corona' te roepen. De actie mocht niet baten, want winkelpersoneel en de omstander wisten de 25-jarige winkeldief in Venray vast te houden tot de politie arriveerde. Lees hier meer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen