Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Mag ik je nummer noteren?

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 12:01

Horeca gaat om contactgegevens vragen, extreme hitte in Limburg en Mercedes is blij met de concurrentie van Verstappen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Code oranje om aanhoudende hitte, vooral extreem in Limburg
Het KNMI heeft maandag opnieuw code oranje uitgeroepen vanwege de aanhoudende hitte. In de loop van de middag wordt het in Limburg tropisch warm met zo'n 35 à 36 graden. Vandaag kan er opnieuw een datumwarmterecord breken. Leer hier meer.

stock hitte hittegolf
Foto: iStock

Mercedes juicht opkomst concurrent Verstappen toe
Max Verstappen doet na zijn indrukwekkende zege in de 70th Anniversary Grand Prix nog volop mee om de wereldtitel en Mercedes juicht dat toe. "De Formule 1 heeft opwinding nodig en ook ons team." Mercedes-baas Toto Wolff is blij met de strijd die Verstappen levert. Lees hier meer.

Vermist meisje (11) uit Vaals teruggevonden
Het elfjarige meisje dat sinds zondagavond vermist werd, is maandagochtend in goede gezondheid teruggevonden. Sinds zondagavond was het meisje verdwenen uit haar ouderlijke huis. De politie pakte de vermissing direct serieus op. Lees hier meer.

Treincoupé voor dementerenden in zorgcentrum
Zorgcentrum d'n Horstgraaf in Venlo heeft een nieuwe manier gevonden om de bewoners met dementie te prikkelen. Op de afdeling is een volledig ingerichte treincoupé gebouwd. In de treincoupé ervaren bewoners een echte treinreis. Lees hier meer.

Treincoupé dementerenden Venlo_HD (9 aug 2020)
Foto: Omroep Venlo

Horecagast moet contactgegevens achterlaten
Met ingang van deze week moeten horecagasten bij aankomst in een café of restaurant hun contactgegevens achterlaten. Ook wordt reserveren weer verplicht voor een bezoek aan restaurant of terras. Premier Mark Rutte kondigde donderdag tijdens de persconferentie de nieuwe maatregelen aan. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen