Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Maastrichtenaren delen dezelfde liefde voor stad

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 11:56

Maastrichtenaren houden het meest van eigen stad, VVV-Venlo koerst op miljoenenverlies af en psychische nood onder jeugd hoog. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Coronapatiënten eerder naar huis met thuismonitoring
Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray gaat stabiele patiënten eerder naar huis sturen na een coronabesmetting. Door thuismonitoring van longverpleegkundigen en longartsen kunnen patiënten thuis dezelfde kwaliteit zorg krijgen als in het ziekenhuis, maar dan in de nabijheid van hun naasten zo redeneert het ziekenhuis. Lees hier meer.

VieCuri start met thuismonitoring voor COVID-patiënten
Foto: VieCuri

Psychische nood onder jeugd hoog
Demissionair premier Mark Rutte vertelt dinsdagavond wat we de komende tijd mogen verwachten wat betreft de coronamaatregelen. Iedereen snakt naar versoepelingen en de psychische nood is hoog onder jongeren. Vooral de jeugd verlangt naar enige versoepelingen. Lees hier meer.

VVV-Venlo koerst op miljoenenverlies af
VVV-Venlo verliest dit seizoen 2 miljoen euro door de coronacrisis. Dat zegt algemeen directeur Marco Bogers. "Een miljoen euro aan compensatie, de andere miljoen is omzetverlies. Dat is fors." Lees hier meer.

Covebo Stadion De Koel VVV-Venlo
Foto: VVV-Venlo

Maastrichtenaren houden van Maastricht
Maastrichtenaren wisten dit natuurlijk al langer, maar de provinciehoofdstad heeft de koppositie van 's-Hertogenbosch overgenomen als aantrekkelijkste stad voor inwoners. Niet alleen onder de eigen inwoners scoort Maastricht goed. Onder de totale Nederlandse bevolking moet de provinciehoofdstad enkel Utrecht voor zich dulden. Lees hier meer.

Limburg kent grote economische krimp door corona
De economie in Limburg is in 2020 met 4 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) die LocalFocus op een rijtje zette. Lees hier meer.

Terras, coronavirus, afgesloten, dicht, horeca, precariobelasting (stock)
Foto: iStock
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen