Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Maastricht ligt niet naast de Randstad

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 11:58

* Max Verstappen is de 'nationale sportheld'
* Maleisisch onderzoek naar dood Ivana Smit: acht zittingsdagen
* Tweetende burgemeester gaat langs in Groningen

Max Verstappen is de 'nationale sportheld'
Max Verstappen heeft na jaren schaatser Sven Kramer van zijn troon gestoten als Nederlands populairste sporter. Dit blijkt uit de de vijfde editie van het Sportsector Merkenonderzoek. Kramer is terug te vinden op nummer twee, gevolgd door Epke Zonderland en Dafne Schippers. Lees hier meer.

Foto: ANP

Limburgs penthouse in Netflix-serie
​Het Amsterdamse duo Joyce Urbanus en Dax Roll van interieurdesignstudio Nicemakers hadden de eer om het penthouse te maken tot het paleis wat het nu is. In de serie maak je kennis met excentrieke huiseigenaren van gewone huizen, maar deze woningen zitten vol verrassingen. Lees hier meer.

Maleisisch onderzoek naar dood Ivana Smit: acht zittingsdagen
Een speciale procedure binnen het Maleisische rechtssysteem wordt aangewend om te onderzoeken of de dood van het Limburgse model Ivana Smit toch geen ongeluk was. Vanaf volgende week woensdag staan er acht zittingsdagen gepland. De 18-jarige Smit kwam op 7 december vorig jaar om het leven. Lees hier meer.

Maastricht is wel héél ver weg
Dat de populaire televisieserie Flikken Maastricht zich in Maastricht afspeelt mag geen verrassing zijn, maar bij online mediasite Mediacourant concludeert men nu dat de stad 'wel heel ver van Amsterdam' ligt: méér dan twee uur reizen van Amsterdam. Het medium lijkt zich af te vragen of figuranten wel bereid zijn om daarvoor de Randstad te verlaten. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Tweetende burgemeester gaat langs in Groningen
Burgemeester Wil Houben van Voerendaal gaat, weliswaar met frisse tegenzin, op bezoek in Groningen. De burgervader had met een tweet over die regio het nodige stof doen opwaaien. Volgens Houben was de tweet die hij plaatste net zo cynisch als de 'uitnodiging' die hij daarna ontving. Lees hier meer.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen