Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Maastricht investeert in laatste rustplaats

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 11:05

* Landgraaf stemt over fusie met Heerlen
* Omstreden islamprediker niet welkom in België
* Vluchteling logeert bij Hadewych Minis

Vluchteling logeert bij Hadewych Minis
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis heeft een logé woensdagnacht. Zij biedt een vluchteling zonder verblijfsvergunning onderdak. Zij doet dit ter gelegenheid van de Nacht van de Vervanging, die wordt georganiseerd door ASKV/Steunpunt Vluchtelingen. Lees hier meer.

De Maastrichtse actrice Hadewych Minis.
Foto: ANP

Herdenkingsbos in Maastricht
Het stadsbestuur van Maastricht gaat bijna een miljoen euro uittrekken voor het opknappen van de monumentale begraafplaats aan de Tongerseweg. Omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van begraven, moet de begraafplaats een metamorfose ondergaan. Zo komt er bijvoorbeeld ook een herdenkingsbos en zal de strooiweide uitgebreid worden. Lees hier meer.

Wat stemt Landgraaf? Voor of tegen de fusie...
De inwoners van Landgraaf mogen zich vandaag in een referendum uitspreken over de voorgenomen fusie met Heerlen. Het gaat om een raadplegend referendum. Landgravenaren krijgen de vraag voorgelegd of ze voor of tegen een samensmelting met Heerlen zijn. Lees hier meer.

Foto: 1Limburg

Omstreden islamprediker niet welkom in België
De Roermondse islamprediker Ali Houri mag voorlopig geen lezingen meer geven in Antwerpen en Genk. Hij zou onder valse voorwendselen lezingen hebben georganiseerd. Deze bijeenkomsten zouden geen religieuze inslag hebben. "Nu blijken de lessen echter onder meer over de handelingen van de profeet Mohammed te gaan en hoe die vertaald kunnen worden naar het hedendaagse leven." Lees hier meer.

Ravioli met metaaldeeltjes teruggeroepen door PLUS
Supermarktketen PLUS heeft een lichting ravioli teruggeroepen, omdat deze metaaldeeltjes zou bevatten. Mensen die de pasta al in huis hebben gehaald, wordt geadviseerd deze terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug. Lees hier meer.

Foto: iStock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen