Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Maastricht investeert in laatste rustplaats

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 11:05
Bekijk media
  • 4
De monumentale begraafplaats in Maastricht.
Foto: Jean-Pierre Geusens

* Landgraaf stemt over fusie met Heerlen
* Omstreden islamprediker niet welkom in België
* Vluchteling logeert bij Hadewych Minis

Vluchteling logeert bij Hadewych Minis
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis heeft een logé woensdagnacht. Zij biedt een vluchteling zonder verblijfsvergunning onderdak. Zij doet dit ter gelegenheid van de Nacht van de Vervanging, die wordt georganiseerd door ASKV/Steunpunt Vluchtelingen. Lees hier meer.

Hadewych Minis
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis.
Foto: ANP

Herdenkingsbos in Maastricht
Het stadsbestuur van Maastricht gaat bijna een miljoen euro uittrekken voor het opknappen van de monumentale begraafplaats aan de Tongerseweg. Omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van begraven, moet de begraafplaats een metamorfose ondergaan. Zo komt er bijvoorbeeld ook een herdenkingsbos en zal de strooiweide uitgebreid worden. Lees hier meer.

Wat stemt Landgraaf? Voor of tegen de fusie...
De inwoners van Landgraaf mogen zich vandaag in een referendum uitspreken over de voorgenomen fusie met Heerlen. Het gaat om een raadplegend referendum. Landgravenaren krijgen de vraag voorgelegd of ze voor of tegen een samensmelting met Heerlen zijn. Lees hier meer.

Foto: 1Limburg

Omstreden islamprediker niet welkom in België
De Roermondse islamprediker Ali Houri mag voorlopig geen lezingen meer geven in Antwerpen en Genk. Hij zou onder valse voorwendselen lezingen hebben georganiseerd. Deze bijeenkomsten zouden geen religieuze inslag hebben. "Nu blijken de lessen echter onder meer over de handelingen van de profeet Mohammed te gaan en hoe die vertaald kunnen worden naar het hedendaagse leven." Lees hier meer.

Ravioli met metaaldeeltjes teruggeroepen door PLUS
Supermarktketen PLUS heeft een lichting ravioli teruggeroepen, omdat deze metaaldeeltjes zou bevatten. Mensen die de pasta al in huis hebben gehaald, wordt geadviseerd deze terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug. Lees hier meer.

Foto: iStock
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Download de gratis L1 app
Uitgelicht
De L1 app

Altijd op de hoogte van de L1-programma's.

Download gratis
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
De 1Limburg app

Altijd op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

Download gratis
Uitgelicht
CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei deil 25

Dit jaar is de CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei uitgebreid van een dubbel-CD naar een 4CD Box met een hoog LVK-gehalte. Maar liefst 86 nieuwe carnavalskrakers maken deze vastelaovendverzamelaar méér dan bijzonder! Nu te bestellen in de L1 Shop.

Bestel de CD Box hier
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf