Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Maastricht investeert in laatste rustplaats

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 11:05

* Landgraaf stemt over fusie met Heerlen
* Omstreden islamprediker niet welkom in België
* Vluchteling logeert bij Hadewych Minis

Vluchteling logeert bij Hadewych Minis
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis heeft een logé woensdagnacht. Zij biedt een vluchteling zonder verblijfsvergunning onderdak. Zij doet dit ter gelegenheid van de Nacht van de Vervanging, die wordt georganiseerd door ASKV/Steunpunt Vluchtelingen. Lees hier meer.

De Maastrichtse actrice Hadewych Minis.
Foto: ANP

Herdenkingsbos in Maastricht
Het stadsbestuur van Maastricht gaat bijna een miljoen euro uittrekken voor het opknappen van de monumentale begraafplaats aan de Tongerseweg. Omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van begraven, moet de begraafplaats een metamorfose ondergaan. Zo komt er bijvoorbeeld ook een herdenkingsbos en zal de strooiweide uitgebreid worden. Lees hier meer.

Wat stemt Landgraaf? Voor of tegen de fusie...
De inwoners van Landgraaf mogen zich vandaag in een referendum uitspreken over de voorgenomen fusie met Heerlen. Het gaat om een raadplegend referendum. Landgravenaren krijgen de vraag voorgelegd of ze voor of tegen een samensmelting met Heerlen zijn. Lees hier meer.

Foto: 1Limburg

Omstreden islamprediker niet welkom in België
De Roermondse islamprediker Ali Houri mag voorlopig geen lezingen meer geven in Antwerpen en Genk. Hij zou onder valse voorwendselen lezingen hebben georganiseerd. Deze bijeenkomsten zouden geen religieuze inslag hebben. "Nu blijken de lessen echter onder meer over de handelingen van de profeet Mohammed te gaan en hoe die vertaald kunnen worden naar het hedendaagse leven." Lees hier meer.

Ravioli met metaaldeeltjes teruggeroepen door PLUS
Supermarktketen PLUS heeft een lichting ravioli teruggeroepen, omdat deze metaaldeeltjes zou bevatten. Mensen die de pasta al in huis hebben gehaald, wordt geadviseerd deze terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug. Lees hier meer.

Foto: iStock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen