Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Maastricht grijpt naast Songfestival 2020

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 11:53

A2 en A73 gedeeltelijk afgesloten door werkzaamheden, derde hittegolf voorbij en een op acht Limburgers drinkt regelmatig alcoholvrij bier. Dit en meer, vandaag in onze 1Lunch.

Eerste Christoffelkruisje voor Maarten van der Weijden
Maarten van der Weijden heeft het eerste Roermondse Christoffelkruisje ontvangen. De voormalig Olympisch kampioen krijgt het kruisje, omdat Van der Weijden zich dit jaar verbindt aan de Roermond City Swim. Lees hier meer.

L1

A2 en A73 gedeeltelijk afgesloten door werkzaamheden
Rijkswaterstaat voert in de nacht van zaterdag op zondag onderhoud uit aan het asfalt ter hoogte van knooppunt Het Vonderen. Tussen 31 augustus 21:00 uur en zondag 1 september 10:00 uur wordt er aan de weg gewerkt. Lees hier waar rekening moet worden gehouden met omleidingen en extra reistijd.

Temperatuur daalt, derde hittegolf voorbij
De temperaturen zijn donderdagmiddag in Limburg net onder de 25 graden gebleven en daardoor is de derde hittegolf van deze extreme zomer ten einde. Niet getreurd! Zaterdag wordt het opnieuw rond de 30 graden. Lees hier meer.

Foto: Istock

Een op acht Limburgers drinkt regelmatig alcoholvrij bier
Eén op de acht Limburgers drinkt minstens één keer per week een alcoholvrij biertje. Mensen kiezen hier vaak voor omdat ze moeten rijden, minder alcohol willen drinken of om iets nieuws uit te proberen. Lees hier meer.

Songfestival niet naar Maastricht: 'Good evening Rotterdam'
Maastricht voerde een fanatieke strijd om het Songfestival naar de stad te halen, maar het is niet gelukt. In 2020 kijkt Europa naar het liedjesfestijn live vanuit Rotterdam Ahoy. Lees hier meer.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen