Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Lugubere vondst in dierenweide in Elsloo

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 11:56

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is de dierenweide Ark van Aelse in Elsloo beroofd van dieren, er komen warme herfstdagen aan en vooralsnog zijn er geen boetes uitgedeeld voor overtreding van het zogenoemde boerkaverbod. Dit en meer in onze 1Lunch.

Komende herfstdagen warmer dan normaal
Er komen warme herfstdagen aan. Vandaag kunnen de temperaturen oplopen tot 22 graden. Wel staat er een stevige wind. Dit meldt Meteo Limburg. Lees hier meer.

Mooi herfstweer
Foto: iStock

Zuid-Limburg wil aantal schoolverlaters terugdringen
Gemeenten en onderwijsinstellingen in Zuid-Limburg gaan gezamenlijk de strijd aan om het aantal voortijdige schoolverlaters in het voortgezet onderwijs en op het MBO te verminderen. Volgens de gemeenten en de onderwijsinstellingen verlaten 'relatief' veel jongeren het onderwijs zonder startkwalificatie of zicht op werk. Lees hier meer.

Onthoofding konijn schokt eigenares dierenweide Elsloo
Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is de dierenweide Ark van Aelse in Elsloo beroofd van dieren. En nu heeft één van de dieren - het Franse hangoorkonijn Bella - het zeker niet overleefd. De eerste keer namen de daders vijftien dieren mee. Lees hier meer.

Konijnen Kees en Bella van dierenweide Ark van Aelse (20 okt 2020)
De Franse hangoorkonijnen Kees en Bella in de week voor het drama
Foto: Sindy Rings

Campagne om student bewuster te maken van maatregelen
Studentenverenigingen uit Maastricht starten vanmiddag een campagne om studenten nog bewuster te maken van de coronamaatregelen. Dit laat Luuk Vogelaar van studentenvereniging Tragos aan L1 Radio weten. "We gaan posters verspreiden door heel Maastricht. Daar staan studenten uit de stad op, samen met een quote waarom zij zich aan de coronamaatregelen houden", vertelt Vogelaar. Lees hier meer.

In Kerkrade haalden meeste 60-plussers vorig jaar griepprik
Bijna driekwart van de 60-plussers in Kerkrade haalde eind 2018 en begin 2019 een griepprik. In Venray gingen daarentegen 44,3 procent van de zestigplussers in op de uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Dat is relatief gezien het laagste percentage in Limburg. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen