Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Luchtalarm blijft voorlopig in de lucht

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 11:57

Tip leidt naar hennepplantage en gestolen fiets, de maatregelen van het kabinet tegen de stikstofcrisis, eerste namen Pinkpop bekend en luchtalarm voorlopig nog te horen. Dit en meer vandaag in de 1Lunch:

Nep-inzamelaars actief voor Voedselbank
Op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg worden bij supermarkten spullen ingezameld onder de vlag van de Voedselbank, maar die spullen komen daar soms niet terecht. Lees hier hoe dat kan.

Boodschappen lang houdbaar producten supermarkt Voedselbank (12 nov 2019)
Foto: L1

Tip leidt naar hennepplantage en gestolen fiets
De politie heeft dinsdagavond een hennepplantage met meer dan 500 planten geruimd in Venray. In de kwekerij werd ook een gestolen fiets gevonden. Lees hier meer.

Stikstofcrisis: dit zijn de maatregelen van het kabinet
Het kabinet heeft vanmorgen een pakket maatregelen gepresenteerd om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. Zo gaat de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen overdag naar 100 kilometer per uur. Lees hier wat het kabinet nog meer van plan is.

Eerste namen Pinkpop 2020 bekendgemaakt
Het Landgraafse festival maakte vanmorgen bekend dat de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers een van de headliners is volgend jaar. Lees hier wie er nog meer komt.

Red Hot Chili Peppers Pinkpop 2016
Foto: Jean-Pierre Geusens

Luchtalarm voorlopig nog overal te horen
Eigenlijk wilde het kabinet van de sirenes af, maar komt nu tegemoet aan de bezwaren van de Tweede Kamer. Daarom horen we ook in 2021 nog de test van het luchtalarm op de eerste maandag van elke maand. Lees hier meer.

Sirene, alarm, luchtalarm
Foto: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen