Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Luchtalarm blijft voorlopig in de lucht

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 11:57

Tip leidt naar hennepplantage en gestolen fiets, de maatregelen van het kabinet tegen de stikstofcrisis, eerste namen Pinkpop bekend en luchtalarm voorlopig nog te horen. Dit en meer vandaag in de 1Lunch:

Nep-inzamelaars actief voor Voedselbank
Op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg worden bij supermarkten spullen ingezameld onder de vlag van de Voedselbank, maar die spullen komen daar soms niet terecht. Lees hier hoe dat kan.

Boodschappen lang houdbaar producten supermarkt Voedselbank (12 nov 2019)
Foto: L1

Tip leidt naar hennepplantage en gestolen fiets
De politie heeft dinsdagavond een hennepplantage met meer dan 500 planten geruimd in Venray. In de kwekerij werd ook een gestolen fiets gevonden. Lees hier meer.

Stikstofcrisis: dit zijn de maatregelen van het kabinet
Het kabinet heeft vanmorgen een pakket maatregelen gepresenteerd om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. Zo gaat de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen overdag naar 100 kilometer per uur. Lees hier wat het kabinet nog meer van plan is.

Eerste namen Pinkpop 2020 bekendgemaakt
Het Landgraafse festival maakte vanmorgen bekend dat de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers een van de headliners is volgend jaar. Lees hier wie er nog meer komt.

Red Hot Chili Peppers Pinkpop 2016
Foto: Jean-Pierre Geusens

Luchtalarm voorlopig nog overal te horen
Eigenlijk wilde het kabinet van de sirenes af, maar komt nu tegemoet aan de bezwaren van de Tweede Kamer. Daarom horen we ook in 2021 nog de test van het luchtalarm op de eerste maandag van elke maand. Lees hier meer.

Sirene, alarm, luchtalarm
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen