Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburgers maken steeds minder baby's

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 11:53

Een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog op zolder ontdekt, Maastricht moet nog tot juni wachten op het bidbook voor het Songfestival en drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft langer in voorarrest. Dit en meer in onze 1Lunch. Lees je mee?

Oorlogsmuseum verrast met zeldzame codeermachine WO II
Oorlogsmuseum Overloon mag een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog tot haar verzameling rekenen. De Eniga-machine werd gebruikt door het Duitse leger om gecodeerde berichten te sturen. Een man vond het apparaat op de zolder van zijn overleden broer. Lees hier meer.

Limburgse vrouwen krijgen steeds minder kinderen
Er worden steeds minder kinderen geboren in Limburg. Sterker nog: er overlijden jaarlijks meer mensen in onze provincie dan dat er baby's worden geboren. Vrouwen in onze provincie krijgen 1,45 kinderen. Landelijk ligt dat op 1,59 kind per vrouw. Kijk hier hoe jouw gemeente scoort. Lees hier meer.

Maastricht kan zich vanaf juni aanmelden voor Songfestival
Maastricht moet nog even wachten tot juni. Dan kunnen steden zich officieel inschrijven bij de NPO als gastlocatie voor het Eurovisie Songfestival. Volgens een woordvoerster van de NPO wordt eind zomer pas bekend of die eer naar Maastricht gaat. Lees hier meer.

Het MECC in Maastricht
Foto: MECC

Jarig Toverland geeft vijf abonnementen weg: 18 jaar geldig
Pretpark Toverland strooit met een jaarabonnement van maar liefst achttien jaar. Het familiepark in Sevenum bestaat namelijk evenzoveel jaar. Eén persoon kan winnen. Die persoon mag vervolgens ook nog eens vier andere abonnementen van achttien jaar weggeven aan familie en vrienden. Lees hier meer.

Moordverdachte Thijs H. blijft voorlopig vastzitten
De rechtbank heeft bepaald dat Thijs H., verdachte van het doden van drie wandelaars, negentig dagen in voorarrest blijft zitten. Daarvoor is genoeg bewijs verzameld. Ook blijft hij nog maximaal veertien dagen in volledige beperking, omdat het onderzoek nog loopt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen