Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburgers maken steeds minder baby's

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 11:53

Een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog op zolder ontdekt, Maastricht moet nog tot juni wachten op het bidbook voor het Songfestival en drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft langer in voorarrest. Dit en meer in onze 1Lunch. Lees je mee?

Oorlogsmuseum verrast met zeldzame codeermachine WO II
Oorlogsmuseum Overloon mag een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog tot haar verzameling rekenen. De Eniga-machine werd gebruikt door het Duitse leger om gecodeerde berichten te sturen. Een man vond het apparaat op de zolder van zijn overleden broer. Lees hier meer.

Limburgse vrouwen krijgen steeds minder kinderen
Er worden steeds minder kinderen geboren in Limburg. Sterker nog: er overlijden jaarlijks meer mensen in onze provincie dan dat er baby's worden geboren. Vrouwen in onze provincie krijgen 1,45 kinderen. Landelijk ligt dat op 1,59 kind per vrouw. Kijk hier hoe jouw gemeente scoort. Lees hier meer.

Maastricht kan zich vanaf juni aanmelden voor Songfestival
Maastricht moet nog even wachten tot juni. Dan kunnen steden zich officieel inschrijven bij de NPO als gastlocatie voor het Eurovisie Songfestival. Volgens een woordvoerster van de NPO wordt eind zomer pas bekend of die eer naar Maastricht gaat. Lees hier meer.

Het MECC in Maastricht
Foto: MECC

Jarig Toverland geeft vijf abonnementen weg: 18 jaar geldig
Pretpark Toverland strooit met een jaarabonnement van maar liefst achttien jaar. Het familiepark in Sevenum bestaat namelijk evenzoveel jaar. Eén persoon kan winnen. Die persoon mag vervolgens ook nog eens vier andere abonnementen van achttien jaar weggeven aan familie en vrienden. Lees hier meer.

Moordverdachte Thijs H. blijft voorlopig vastzitten
De rechtbank heeft bepaald dat Thijs H., verdachte van het doden van drie wandelaars, negentig dagen in voorarrest blijft zitten. Daarvoor is genoeg bewijs verzameld. Ook blijft hij nog maximaal veertien dagen in volledige beperking, omdat het onderzoek nog loopt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen