Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Limburgers maken steeds minder baby's

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 11:53

Een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog op zolder ontdekt, Maastricht moet nog tot juni wachten op het bidbook voor het Songfestival en drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft langer in voorarrest. Dit en meer in onze 1Lunch. Lees je mee?

Oorlogsmuseum verrast met zeldzame codeermachine WO II
Oorlogsmuseum Overloon mag een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog tot haar verzameling rekenen. De Eniga-machine werd gebruikt door het Duitse leger om gecodeerde berichten te sturen. Een man vond het apparaat op de zolder van zijn overleden broer. Lees hier meer.

Limburgse vrouwen krijgen steeds minder kinderen
Er worden steeds minder kinderen geboren in Limburg. Sterker nog: er overlijden jaarlijks meer mensen in onze provincie dan dat er baby's worden geboren. Vrouwen in onze provincie krijgen 1,45 kinderen. Landelijk ligt dat op 1,59 kind per vrouw. Kijk hier hoe jouw gemeente scoort. Lees hier meer.

Maastricht kan zich vanaf juni aanmelden voor Songfestival
Maastricht moet nog even wachten tot juni. Dan kunnen steden zich officieel inschrijven bij de NPO als gastlocatie voor het Eurovisie Songfestival. Volgens een woordvoerster van de NPO wordt eind zomer pas bekend of die eer naar Maastricht gaat. Lees hier meer.

Het MECC in Maastricht
Foto: MECC

Jarig Toverland geeft vijf abonnementen weg: 18 jaar geldig
Pretpark Toverland strooit met een jaarabonnement van maar liefst achttien jaar. Het familiepark in Sevenum bestaat namelijk evenzoveel jaar. Eén persoon kan winnen. Die persoon mag vervolgens ook nog eens vier andere abonnementen van achttien jaar weggeven aan familie en vrienden. Lees hier meer.

Moordverdachte Thijs H. blijft voorlopig vastzitten
De rechtbank heeft bepaald dat Thijs H., verdachte van het doden van drie wandelaars, negentig dagen in voorarrest blijft zitten. Daarvoor is genoeg bewijs verzameld. Ook blijft hij nog maximaal veertien dagen in volledige beperking, omdat het onderzoek nog loopt. Lees hier meer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen