Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburgers maken steeds minder baby's

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 11:53

Een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog op zolder ontdekt, Maastricht moet nog tot juni wachten op het bidbook voor het Songfestival en drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft langer in voorarrest. Dit en meer in onze 1Lunch. Lees je mee?

Oorlogsmuseum verrast met zeldzame codeermachine WO II
Oorlogsmuseum Overloon mag een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog tot haar verzameling rekenen. De Eniga-machine werd gebruikt door het Duitse leger om gecodeerde berichten te sturen. Een man vond het apparaat op de zolder van zijn overleden broer. Lees hier meer.

Limburgse vrouwen krijgen steeds minder kinderen
Er worden steeds minder kinderen geboren in Limburg. Sterker nog: er overlijden jaarlijks meer mensen in onze provincie dan dat er baby's worden geboren. Vrouwen in onze provincie krijgen 1,45 kinderen. Landelijk ligt dat op 1,59 kind per vrouw. Kijk hier hoe jouw gemeente scoort. Lees hier meer.

Maastricht kan zich vanaf juni aanmelden voor Songfestival
Maastricht moet nog even wachten tot juni. Dan kunnen steden zich officieel inschrijven bij de NPO als gastlocatie voor het Eurovisie Songfestival. Volgens een woordvoerster van de NPO wordt eind zomer pas bekend of die eer naar Maastricht gaat. Lees hier meer.

Het MECC in Maastricht
Foto: MECC

Jarig Toverland geeft vijf abonnementen weg: 18 jaar geldig
Pretpark Toverland strooit met een jaarabonnement van maar liefst achttien jaar. Het familiepark in Sevenum bestaat namelijk evenzoveel jaar. Eén persoon kan winnen. Die persoon mag vervolgens ook nog eens vier andere abonnementen van achttien jaar weggeven aan familie en vrienden. Lees hier meer.

Moordverdachte Thijs H. blijft voorlopig vastzitten
De rechtbank heeft bepaald dat Thijs H., verdachte van het doden van drie wandelaars, negentig dagen in voorarrest blijft zitten. Daarvoor is genoeg bewijs verzameld. Ook blijft hij nog maximaal veertien dagen in volledige beperking, omdat het onderzoek nog loopt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen