Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburger op alienjacht opgepakt in VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 11:57

Maastricht viel over wurgcontract Songfestival, de rompslomp van gedumpt drugsafval en de viering 75 jaar bevrijding Limburg in beeld. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Maastricht viel over wurgcontract Songfestival
Maastricht wilde niet koste wat het kost het Songfestival naar de stad halen. De voorgelegde samenwerkingsovereenkomst van de NPO werd niet getekend de stad. Daarin stond onder andere dat alle risico's op de stad en zalencentrum het MECC zouden worden afgewenteld. Lees hier meer.

De rompslomp van gedumpt drugsafval
Het aantal drugsdumpingen lijkt te dalen in Limburg, maar desalniettemin vraagt elk incident de nodige voorzichtigheid. Elke dumping brengt risico's met zich mee. "Als er vaten in brand zijn gestoken of een gasfles in de buurt is, wordt het heel spannend." Lees hier meer.

Foto: WeertdeGekste.nl

Subsidie voor 181 Limburgse monumenten
Limburgse monumenten krijgen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een subsidie. Het gaat in totaal om ruim 8,4 miljoen euro voor 181 monumenten. De eigenaren van deze monumenten kunnen met dit bedrag de komende zes jaar 'sober en doelmatig' onderhoud uit laten voeren. Bekijk hier om welke monumenten het gaat.

Viering 75 jaar bevrijding Limburg in beeld
Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat in Mesch de bevrijding van Limburg en Nederland begon. Om die reden staat het dorp de hele dag in het teken van de bevrijding. L1 zendt tot 16:30 uur behalve de opening in Mesch documentaires uit. Ook starten twee nieuwe televisieseries over de bevrijding. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Limburger op alienjacht opgepakt in VS
YouTuber zijn is niet zonder risico. Dat hebben Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep inmiddels ondervonden. Zij zijn gearresteerd, omdat de twintigers de zwaarbeveiligde militaire basis Area 51 in de Amerikaanse woestijn wilden binnendringen. De twee werden gesnapt in hun auto toen ze al enkele kilometers het terrein waren binnengedrongen. Lees hier meer.

Foto: Istock
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen