Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburger op alienjacht opgepakt in VS

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 11:57

Maastricht viel over wurgcontract Songfestival, de rompslomp van gedumpt drugsafval en de viering 75 jaar bevrijding Limburg in beeld. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Maastricht viel over wurgcontract Songfestival
Maastricht wilde niet koste wat het kost het Songfestival naar de stad halen. De voorgelegde samenwerkingsovereenkomst van de NPO werd niet getekend de stad. Daarin stond onder andere dat alle risico's op de stad en zalencentrum het MECC zouden worden afgewenteld. Lees hier meer.

De rompslomp van gedumpt drugsafval
Het aantal drugsdumpingen lijkt te dalen in Limburg, maar desalniettemin vraagt elk incident de nodige voorzichtigheid. Elke dumping brengt risico's met zich mee. "Als er vaten in brand zijn gestoken of een gasfles in de buurt is, wordt het heel spannend." Lees hier meer.

Drugsdumping Baexem
Foto: WeertdeGekste.nl

Subsidie voor 181 Limburgse monumenten
Limburgse monumenten krijgen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een subsidie. Het gaat in totaal om ruim 8,4 miljoen euro voor 181 monumenten. De eigenaren van deze monumenten kunnen met dit bedrag de komende zes jaar 'sober en doelmatig' onderhoud uit laten voeren. Bekijk hier om welke monumenten het gaat.

Viering 75 jaar bevrijding Limburg in beeld
Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat in Mesch de bevrijding van Limburg en Nederland begon. Om die reden staat het dorp de hele dag in het teken van de bevrijding. L1 zendt tot 16:30 uur behalve de opening in Mesch documentaires uit. Ook starten twee nieuwe televisieseries over de bevrijding. Lees hier meer.

75 jaar bevrijding Mesch (12 sep 2019)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Limburger op alienjacht opgepakt in VS
YouTuber zijn is niet zonder risico. Dat hebben Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep inmiddels ondervonden. Zij zijn gearresteerd, omdat de twintigers de zwaarbeveiligde militaire basis Area 51 in de Amerikaanse woestijn wilden binnendringen. De twee werden gesnapt in hun auto toen ze al enkele kilometers het terrein waren binnengedrongen. Lees hier meer.

Area 51
Foto: Istock
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen