Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburg puzzelt met avondklok

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 11:59

Politie lost waarschuwingsschot, Limburg heeft schaakgrootmeester erbij en Limburg in Beweging terug op tv. Dit en meer, in de 1Lunch.

Hoge coronacijfers: 'Geen signalen voor Britse variant'
GGD Limburg-Noord heeft van het RIVM geen signalen gekregen dat de Britse variant van het coronavirus mogelijk zorgt dat de besmettingscijfers in Noord- en Midden-Limburg minder snel dalen dan in de rest van het land. Dat zegt Jac Rooijmans, directeur van GGD Limburg-Noord. Hij zegt daarmee niet dat de variant niet in Limburg voorkomt. Lees hier meer.

Inbreker neemt de benen, politie lost waarschuwingsschot
De politie heeft donderdagochtend een waarschuwingsschot gelost na een inbraakmelding in Maastricht. Hierbij raakte niemand gewond. Waarom het schot werd gelost, is niet bekend. De politie zoekt naar twee personen. Lees hier meer.

Schaakgrootmeester Max (20): 'Het is urenlang trainen'
Sinds kort is Limburg een derde schaakgrootmeester rijker. Max Warmerdam uit Tegelen behaalde bij twee toernooien in Italië voldoende punten om voor de derde keer aan de grootmeesternorm te voldoen. Lees hier meer.

Video: L1

Limburg in Beweging komt terug op de beeldbuis
Het populaire tv-programma Limburg in Beweging keert terug op L1 TV. Ouderenbond KBO-Limburg en regionale omroep L1 slaan de handen ineen om dat mogelijk te maken. Limburg in Beweging werd gestart tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020 om ouderen die vanwege de coronapandemie aan huis gekluisterd waren, met eenvoudige middelen toch fit te houden. Op een laagdrempelige manier demonstreerde fysiotherapeut Eric Eurelings welke oefeningen mensen thuis op een verantwoorde manier zelf kunnen doen. Huis-, tuin- en keukenhulpmiddelen als stoelen en pannen hadden daarbij een belangrijke functie. Lees hier meer.

Sportclubs puzzelen met avondklok: 'Creatief blijven'
De afgekondigde avondklok betekent de zoveelste puzzel die sportclubs moeten leggen. De voetbalclubs denken al na over verschillende opties. Zo heeft Groene Ster uit Heerlen 35 jeugdteams die tot uiterlijk acht uur kunnen trainen om nog op tijd thuis te kunnen zijn. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen