Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburg populair bij armlastigen

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 11:59

* Belgen opgepakt met halve kilo cocaïne in auto
* 'A2 moet snel gedotterd worden'
* Lotte Verbeek leert Schots van chauffeur

Belgen opgepakt met halve kilo cocaïne in auto
Twee Belgen zijn tegen de lamp gelopen nadat ze bij Eijsden werden betrapt met een halve kilo cocaïne in hun auto. Het duo liep vrijdag tegen de lamp bij een controle van de Belgische politie aan de grensovergangen van de A2 en bij Moelingen. De mannen werden zaterdag meteen voorgeleid. In het huis van één van de verdachten heeft de politie zondag nog een huiszoeking gedaan. Lees hier meer.

Vrachtwagen kiept om in Blerick
Een vrachtwagen kiepte maandagmorgen rond 09:00 uur om op de Eindhovenseweg in Blerick. Dat gebeurde in de buurt van het industrieterrein Trade Port. De weg N556 ter hoogte van de afrit van de A73 raakte daardoor versperd. Lees hier meer.

Foto: Track 88

'A2 moet snel gedotterd worden'
​De problemen op de A2 tussen Weert en Eindhoven moeten sneller worden opgelost. Niet alleen forenzen, maar ook het vrachtverkeer staat dagelijks urenlang stil. Dat kost de economie veel geld. Gemeenten en belangenclubs willen daarom dat er snel wordt ingegrepen. Lees hier meer.

Foto: ANP

Limburg populair bij armlastigen
Opmerkelijk: steeds vaker verhuizen mensen met een bijstandsuitkering vanuit de Randstad naar Zuid-Limburg. Vooral de lage huizenprijzen in de Parkstadregio zijn erg in trek. Volgens De Limburger worden de nieuwkomers in Heerlen niet weggestuurd, maar krijgen ze wel een duwtje om te verhuizen. Lees hier meer.

Lotte Verbeek leert Schots van chauffeur
De Venlose actrice Lotte Verbeek kreeg hulp uit onverwachte hoek om Schots te leren. Ze moest het taaltje spreken voor haar rol in de serie Outlander. Daarover was ze erg onzeker. "Ik wist niet eens hoe een Schots accent klonk voordat ik auditie deed voor deze rol." Uiteindelijk zorgden de ritjes met een chauffeur ervoor dat ze toch Schots kon spreken. Lees hier meer.

ANP
Lotte Verbeek.
Foto: ANP
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen