Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Limburg drugsafvalputje van Nederland

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 11:59

Tientallen miljoenen euro's zijn blijven liggen door chaos op het provinciehuis, DSM gaat van strategie veranderen en twintig klassen zijn in de eerste schoolweek naar huis gestuurd. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

'Chaos bij provincie: helft EU-subsidies niet uitgekeerd'
De verdeling van Europese subsidies in de Euregio Maas-Rijn heeft volgens NRC jarenlang achterstand opgelopen door een administratieve chaos en mismanagement bij de Provincie Limburg. Van de 96 miljoen euro die beschikbaar was in de periode 2014-2020 is nog maar 39 miljoen euro verdeeld, schrijft NRC. Lees hier meer.

DSM gaat volledig voor voeding: materialentak in etalage
Speciaalchemiebedrijf DSM gooit zijn strategie om en gaat zich louter richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen. Daarbij is er mogelijk geen plek meer voor de materialendivisie van het bedrijf met hoofdkantoor in Heerlen. Lees hier meer.

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
Het huidige hoofdkantoor van DSM in Heerlen
Foto: DSM

'Foute agent' krijgt eervol ontslag van politie Limburg
Coen van W. (42) en politie Limburg hebben een deal gesloten. De agent is nog altijd verdachte in een strafzaak vanwege het vermeend misbruiken van politie-informatie, maar heeft in ruil voor salarisbehoud een eervol ontslag geaccepteerd. Lees hier meer.

Twintig klassen naar huis na coronabesmetting
In de eerste schoolweek na de zomervakantie zijn in Limburg in totaal 30 klassen en opvanggroepen naar huis gestuurd vanwege één of meerdere coronabesmettingen onder medewerkers of leerlingen. Lees hier meer.

Flinke stijging drugsdumpingen: Limburg landelijk koploper
Limburg lijkt hard op weg naar het grootste aantal drugsdumpingen in een jaar tijd ooit. Het aantal dumpingen in de eerste helft van dit jaar is namelijk bijna gelijk aan het aantal dumpingen in heel 2020. Tot en met juni is in onze provincie al op 43 plekken drugsafval gedumpt, tegenover 49 dumpingen in heel 2020. In geen enkele andere provincie is het aantal dumpingen het eerste half jaar van 2021 zo hoog als in Limburg. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen