Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Lentedag gaat de recordboeken in

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 11:59

* Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
* Nog meer aspergevelden in Limburg
* Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden

Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
Flink balen voor weggebruikers donderdagochtend. Het was op meerdere plekken raak. Op de A2 bij Maastricht Aachen Airport in noordelijke richting ging het mis. Vijf auto's raakten betrokken bij een ongeluk. Een enorme ravage en flinke file waren het gevolg. Door die botsing ging ook nog eens de Koning Willem-Alexandertunnel dicht. Ook de A73 bleef niet bespaard: daar knalde een bestelwagen achterop een auto. Lees hier meer.

Foto: Marc van Geel

Justitie: ‘Jeugdzorgmedewerker pleegde ontucht met cliënten’
Een 48-jarige man uit Valkenburg wordt ervan verdacht dat hij, in zijn rol van jeugdzorgmedewerker bij Stichting Jeugdzorg St. Joseph, twee jonge vrouwen heeft misbruikt. De verdachte werkte sinds 2012 met kwetsbare jongeren en zou tussen 2015 en 2016 ontucht hebben gepleegd met de twee vrouwelijke cliënten. Lees hier meer.

Nog meer aspergevelden in Limburg
Het gaat goed met de aspergeteelt in Limburg. Het aantal hectares landbouwgrond dat in deze provincie wordt gebruikt voor de teelt van het witte goud is meer geworden. Het afgelopen jaar is er 24 hectare aan aspergebedden bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Lees hier meer.

Aspergevelden in Roerdalen.
Foto: Peter Wijnands

Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden
Bij graafwerkzaamheden in Itteren is woensdagmiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het gaat om een 500 ponder. De bom bleek nog niet zo makkelijk onschadelijk gemaakt te kunnen worden. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie gaat donderdag proberen om die ergens anders tot ontploffing te brengen. Lees hier meer.

Maak je borst maar nat: warmste donderdag ooit
Als het op 19 april 24,5 graden is, is dat al warm voor de tijd van het jaar. Maar 2018 gaat die temperatuur van 1988 overtreffen, want het kan vandaag zo'n 27 à 28 graden worden. Het is ook oppassen geblazen met bakken in de zon. De gele bol is krachtig en dus ligt verbranding op de loer. Reddingsbrigades waarschuwen ook mensen die verkoeling zoeken in het water: dat kan namelijk nog behoorlijk koud zijn. Lees hier meer.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen