Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Lentedag gaat de recordboeken in

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 11:59

* Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
* Nog meer aspergevelden in Limburg
* Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden

Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
Flink balen voor weggebruikers donderdagochtend. Het was op meerdere plekken raak. Op de A2 bij Maastricht Aachen Airport in noordelijke richting ging het mis. Vijf auto's raakten betrokken bij een ongeluk. Een enorme ravage en flinke file waren het gevolg. Door die botsing ging ook nog eens de Koning Willem-Alexandertunnel dicht. Ook de A73 bleef niet bespaard: daar knalde een bestelwagen achterop een auto. Lees hier meer.

Foto: Marc van Geel

Justitie: ‘Jeugdzorgmedewerker pleegde ontucht met cliënten’
Een 48-jarige man uit Valkenburg wordt ervan verdacht dat hij, in zijn rol van jeugdzorgmedewerker bij Stichting Jeugdzorg St. Joseph, twee jonge vrouwen heeft misbruikt. De verdachte werkte sinds 2012 met kwetsbare jongeren en zou tussen 2015 en 2016 ontucht hebben gepleegd met de twee vrouwelijke cliënten. Lees hier meer.

Nog meer aspergevelden in Limburg
Het gaat goed met de aspergeteelt in Limburg. Het aantal hectares landbouwgrond dat in deze provincie wordt gebruikt voor de teelt van het witte goud is meer geworden. Het afgelopen jaar is er 24 hectare aan aspergebedden bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Lees hier meer.

Aspergevelden in Roerdalen.
Foto: Peter Wijnands

Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden
Bij graafwerkzaamheden in Itteren is woensdagmiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het gaat om een 500 ponder. De bom bleek nog niet zo makkelijk onschadelijk gemaakt te kunnen worden. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie gaat donderdag proberen om die ergens anders tot ontploffing te brengen. Lees hier meer.

Maak je borst maar nat: warmste donderdag ooit
Als het op 19 april 24,5 graden is, is dat al warm voor de tijd van het jaar. Maar 2018 gaat die temperatuur van 1988 overtreffen, want het kan vandaag zo'n 27 à 28 graden worden. Het is ook oppassen geblazen met bakken in de zon. De gele bol is krachtig en dus ligt verbranding op de loer. Reddingsbrigades waarschuwen ook mensen die verkoeling zoeken in het water: dat kan namelijk nog behoorlijk koud zijn. Lees hier meer.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen