Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Lentedag gaat de recordboeken in

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 11:59

* Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
* Nog meer aspergevelden in Limburg
* Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden

Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
Flink balen voor weggebruikers donderdagochtend. Het was op meerdere plekken raak. Op de A2 bij Maastricht Aachen Airport in noordelijke richting ging het mis. Vijf auto's raakten betrokken bij een ongeluk. Een enorme ravage en flinke file waren het gevolg. Door die botsing ging ook nog eens de Koning Willem-Alexandertunnel dicht. Ook de A73 bleef niet bespaard: daar knalde een bestelwagen achterop een auto. Lees hier meer.

Foto: Marc van Geel

Justitie: ‘Jeugdzorgmedewerker pleegde ontucht met cliënten’
Een 48-jarige man uit Valkenburg wordt ervan verdacht dat hij, in zijn rol van jeugdzorgmedewerker bij Stichting Jeugdzorg St. Joseph, twee jonge vrouwen heeft misbruikt. De verdachte werkte sinds 2012 met kwetsbare jongeren en zou tussen 2015 en 2016 ontucht hebben gepleegd met de twee vrouwelijke cliënten. Lees hier meer.

Nog meer aspergevelden in Limburg
Het gaat goed met de aspergeteelt in Limburg. Het aantal hectares landbouwgrond dat in deze provincie wordt gebruikt voor de teelt van het witte goud is meer geworden. Het afgelopen jaar is er 24 hectare aan aspergebedden bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Lees hier meer.

Aspergevelden in Roerdalen.
Foto: Peter Wijnands

Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden
Bij graafwerkzaamheden in Itteren is woensdagmiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het gaat om een 500 ponder. De bom bleek nog niet zo makkelijk onschadelijk gemaakt te kunnen worden. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie gaat donderdag proberen om die ergens anders tot ontploffing te brengen. Lees hier meer.

Maak je borst maar nat: warmste donderdag ooit
Als het op 19 april 24,5 graden is, is dat al warm voor de tijd van het jaar. Maar 2018 gaat die temperatuur van 1988 overtreffen, want het kan vandaag zo'n 27 à 28 graden worden. Het is ook oppassen geblazen met bakken in de zon. De gele bol is krachtig en dus ligt verbranding op de loer. Reddingsbrigades waarschuwen ook mensen die verkoeling zoeken in het water: dat kan namelijk nog behoorlijk koud zijn. Lees hier meer.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen