Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Lentedag gaat de recordboeken in

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 11:59

* Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
* Nog meer aspergevelden in Limburg
* Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden

Ongelukken verergeren donderdagochtendspits
Flink balen voor weggebruikers donderdagochtend. Het was op meerdere plekken raak. Op de A2 bij Maastricht Aachen Airport in noordelijke richting ging het mis. Vijf auto's raakten betrokken bij een ongeluk. Een enorme ravage en flinke file waren het gevolg. Door die botsing ging ook nog eens de Koning Willem-Alexandertunnel dicht. Ook de A73 bleef niet bespaard: daar knalde een bestelwagen achterop een auto. Lees hier meer.

Foto: Marc van Geel

Justitie: ‘Jeugdzorgmedewerker pleegde ontucht met cliënten’
Een 48-jarige man uit Valkenburg wordt ervan verdacht dat hij, in zijn rol van jeugdzorgmedewerker bij Stichting Jeugdzorg St. Joseph, twee jonge vrouwen heeft misbruikt. De verdachte werkte sinds 2012 met kwetsbare jongeren en zou tussen 2015 en 2016 ontucht hebben gepleegd met de twee vrouwelijke cliënten. Lees hier meer.

Nog meer aspergevelden in Limburg
Het gaat goed met de aspergeteelt in Limburg. Het aantal hectares landbouwgrond dat in deze provincie wordt gebruikt voor de teelt van het witte goud is meer geworden. Het afgelopen jaar is er 24 hectare aan aspergebedden bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Lees hier meer.

Aspergevelden in Roerdalen.
Foto: Peter Wijnands

Bom naar boven gekomen bij graafwerkzaamheden
Bij graafwerkzaamheden in Itteren is woensdagmiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het gaat om een 500 ponder. De bom bleek nog niet zo makkelijk onschadelijk gemaakt te kunnen worden. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie gaat donderdag proberen om die ergens anders tot ontploffing te brengen. Lees hier meer.

Maak je borst maar nat: warmste donderdag ooit
Als het op 19 april 24,5 graden is, is dat al warm voor de tijd van het jaar. Maar 2018 gaat die temperatuur van 1988 overtreffen, want het kan vandaag zo'n 27 à 28 graden worden. Het is ook oppassen geblazen met bakken in de zon. De gele bol is krachtig en dus ligt verbranding op de loer. Reddingsbrigades waarschuwen ook mensen die verkoeling zoeken in het water: dat kan namelijk nog behoorlijk koud zijn. Lees hier meer.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen