Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Lasers en vliegers om meeuwen te weren

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 10:18

* Lokale partij Brunssum maakt knutselwerk van programma
* Moeder Verstappen vindt opkomst een 'mokerslag'
* Agressieve Heerlenaar probeert agent te bijten

Agressieveling probeert zijn tanden in agent te zetten
In Tilburg is maandagavond een 36-jarige Heerlenaar opgepakt omdat hij een verkeersregelaar met de dood heeft bedreigd en een agent heeft proberen te bijten. De man wordt verdacht
van mishandeling, poging tot zware mishandeling, bedreiging, belediging en het onbruikbaar maken van de portofoon. Lees hier meer.

Lokale partij Brunssum maakt knutselwerk van programma
Het verkiezingsprogramma van de lokale partij Lijst Borger in Brunssum blijkt voor een groot deel letterlijk geknipt en geplakt uit andere bronnen. Een hele reeks passages is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst. Lees hier meer.

Moeder Verstappen vindt opkomst een 'mokerslag'
Berthie Verstappen noemt de opkomst van het DNA-verwantschapsonderzoek naar de dood van haar zoon Nicky een 'bittere teleurstelling'. Dit zegt de moeder tegen De Telegraaf. Er werden 21.500 mannen opgeroepen, waarvan er in drie weken tijd 14.049 kwamen opdagen. Lees hier meer.

Verdachte schietpartij Blerick wilde zelf terug naar Nederland
De 20-jarige Amsterdammer die maandag aangehouden werd vanwege de moord op Ömer Köksal, wilde zelf terug naar Nederland. Hij liep namelijk op het vliegveld in Parijs tegen de lamp. "Er is contact geweest met het Openbaar Ministerie (OM) over zijn terugkeer naar Nederland", vertelt zijn advocaat Gerald Roethof. Lees hier meer.

Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers
Bloemist Paul Deckers denkt een oplossing te hebben gevonden voor de meeuwen in Rome, die vorig jaar zijn bloemstukken hebben vernield. "Samen met een bedrijf willen wij dit jaar iets gaan doen met lasertechnieken en met grote vliegers", laat Paul Deckers dinsdag weten. De Limburgse bloemist verzorgt als hoofdarrangeur al jaren de bloemencreatie tijdens de paasboodschap van de Paus. Lees hier meer.

Foto: Edwin Vossen
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen