Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Koud en kans op sneeuw in het weekend

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 11:59

* Anti-homoleuzen op restaurant
* Na warmterecord, straks sneeuw
* Familielid zelfmoordterrorist gezocht

Familie zelfmoordterrorist
Net over de grens bij Stein is de Belgische politie op zoek naar een mannelijk familielid van zelfmoordterroriste Hasna Ait Boulahcen. De vrouw blies zich woensdag in de Parijse voorstad Saint-Denis op toen de politie een woning binnenviel op zoek naar het brein achter de aanslagen in Parijs. Het familielid van de zelfmoordterrorist is sindsdien plotseling uit zijn woonplaats Maasmechelen verdwenen. De Belgische politie is bang voor een wraakactie van de man.

Limburg wordt kleiner
Ons eigen Limburg wordt definitief een stukje kleiner. Het provinciebestuur stemde unaniem in met een kleine grenscorrectie waardoor Limburg 2.000 vierkante meter grond afstaat aan Gelderland. De 0,2 hectare hoort bij een agrarisch bedrijf dat precies op de grens ligt en daardoor tegen allerlei praktische problemen oploopt. De grenscorrectie wordt op 1 januari een feit.

Koud en kans op sneeuw
De eerste twintig dagen van november waren uitzonderlijk warm. Met een gemiddelde temperatuur van 12,3 graden werd zelfs een nieuw warmterecord gevestigd. Het oude record uit 1994 werd met maar liefst anderhalve graad verpulverd. Komend weekend komt er abrupt een einde aan het zachte herfstweer. De winter lijkt in aantocht. Het wordt beduidend kouder en er is in Limburg zelfs kans op natte sneeuw. De winterjassen kunnen nu dus echt uit de kast.

Anti-homoleuzen
De gevel van restaurant Jagershof in Siebengewald is afgelopen nacht beklad met anti-homoleuzen. Eigenaar Udo Pankau en zijn partner zijn flink aangedaan. "We hebben al veel over ons heen gehad sinds we hier zitten, maar zover ging het nog nooit", zegt Pankau. "We dachten dat we het ergste nu wel hadden gehad. Het ging de laatste tijd eigenlijk vrij goed. Maar dit gaat echt te ver. We doen direct aangifte."

Foto: Chris Smits

Alerter fouilleren
Roda JC gaat de waakzaamheid in en rond het stadion opvoeren in verband met de terreurdreiging. Dat betekent dat er onder andere extra controles bij de entree zijn. "We gaan alerter fouilleren", zegt perschef Rob Goossens. De Kerkraadse club zet daarvoor geen extra beveiliging in. "Het dreigingsniveau is niet verhoogd", zegt een woordvoerder. "Maar onze chef veiligheid kan rond de wedstrijd wel extra maatregelen treffen, mocht hij dat nodig achten."

Reeks autobranden
Aan de reeks autobranden in Maastricht lijkt maar geen einde te komen. Vannacht werd alweer de 48ste autobrand sinds dit voorjaar geteld die volgens de politie aangestoken is. Ditmaal was het prijs in de Burgemeester Lespinassestraat in de Maastrichtse wijk Heer. Ondanks uitgebreid onderzoek heeft de politie nog steeds geen enkel idee wie deze pyromaan is.

Foto: Track '88
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen