Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Kinderen vervangen stakende leraren

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 11:50

* Dode Weertenaar was al dagen niet gezien
* Hotelpiraten slaan toe in Vijlen en Bocholtz
* Verstappen vierde en derde in trainingen Australië

Dode Weertenaar was al dagen niet gezien
De dode man die in de nacht van donderdag op vrijdag werd gevonden in Weert, was al enkele dagen niet meer gezien. Voor de politie was dat reden om vrijdagmorgen vroeg rond 2:30 uur het appartement van de man aan de Zilvermeeuw binnen te gaan, zo laat de politie weten. Lees hier meer.

Hotelpiraten slaan toe in Vijlen en Bocholtz
Een stel heeft verschillende horeca-gelegenheden in Limburg proberen op te lichten. De twee sloegen onder meer toe in het Hof Kricheleberg in Bocholtz en hotel Cuba Libre in Vijlen. Lees hier meer.

Waar gaan de waterschapsverkiezingen over? Zes vragen
Op woensdag 20 maart zijn er niet alleen verkiezingen voor Provinciale Staten maar ook voor de waterschappen. In Limburg gaat het om het Waterschap Limburg. Dat bestaat sinds 1 januari 2017. Het is een fusie van de waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas.
Waar gaan de waterschapsverkiezingen over? Lees hier de zes vragen.

Verstappen vierde en derde in trainingen Australië
Max Verstappen heeft in de eerste vrije trainingen voor de Grote Prijs van Australië aangetoond dat het met de snelheid van de nieuwe Red Bull wel goed zit. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in de twee sessies op het Albert Park-circuit in Melbourne respectievelijk de vierde en derde tijd neer. Lees hier meer.

Foto: ANP

Staking onderwijs: ruim 100 scholen in Limburg gesloten
De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur en leraren grijpen vrijdag die kans om met een staking een statement af te geven. Ruim 100 Limburgse scholen blijven daarom deze dag dicht en dan moet je op zoek naar creatieve oplossingen: zo staan kinderen voor de klas bij de basisschool De Koperwiek in Venlo. Lees hier meer.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen