Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Kinderen rennen weg voor knallen bij schietpartij

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 11:57

Gefrustreerde man roept demonen op voor agenten, veroordeeld moordenaar wil af van tbs en schietpartij Maasbree voltrok zich voor de ogen van kinderen. Dit en meer in de 1Lunch.

Gefrustreerde man 'bedreigt' politie met oproepen demonen
Een 46-jarige man uit Landgraaf is zondag gearresteerd vanwege het bedreigen van de politie en buurtbewoners. Hij plaatste een bericht op Facebook, waarin hij aankondigde demonen op te roepen om agenten een lesje te leren. Demoon Incubus moest ervoor zorgen dat vrouwen van de betrokken agenten verkracht zouden worden. Maar hij wilde nog meer demonen oproepen. Lees hier meer.

Scooterrijder ernstig gewond na botsing Merkelbeek
Een bestuurder van een scooter is dinsdagochtend ernstig gewond geraakt na een botsing in Merkelbeek. Rond 7:10 uur ging het mis op de splitsing Maastrichterweg en Haagstraat. Lees hier meer.

Botsing Merkelbeek (23 jun 2020)
Foto: Track'88

Veroordeeld moordenaar uit Kerkrade wil af van tbs
Viervoudig moordenaar Paul S. uit Kerkrade komt dinsdag opnieuw voor de rechter. De oud-marinier vermoordde in 2003 vier mensen: zijn ex-vriendin en drie leden van zijn schoonfamilie. Hij kreeg 18 jaar cel met tbs. Lees hier meer.

Schietpartij Maasbree voltrok zich voor ogen van kinderen
De schietpartij in het centrum van Maasbree maandagavond speelde zich af voor de ogen van enkele kinderen. Twee bevriende jongens telden zeker tien mensen die iets met de schietpartij hadden te maken. "Ik hoorde knallen en in één keer renden ze uit elkaar", zegt een van de jongens. Er zitten inmiddels zes mensen vast. Lees hier meer.

Video: Track'88

Coronabesmetting op middelbare school in Maastricht
Op het Sint-Maartenscollege in Maastricht is een leerling besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit een mail die is verstuurd naar alle ouders van de leerlingen. De school bevestigt de besmetting. De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek. Lees hier meer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen