Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Kerkbestuur geschrokken van duivelse vernielingen

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 11:59

Limburgs OMT-lid bedreigd, zorgen over kerstvieringen bij bisdom en Belastingdienst gul met uitstel in Limburg. Dit en meer in onze 1Lunch.

Zorgcentrum en gemeentehuis zonder water
Door een leidingbreuk zitten het gemeentehuis van Leudal en een zorgcentrum in Heythuysen vandaag zonder water. Ook aantal woningen heeft hier last van, zo laat een woordvoerder van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) weten. Lees hier meer.

Leden OMT bedreigd
Leden van het Outbreak Management Team (OMT) worden bedreigd. Ook viroloog en OMT-lid Marion Koopmans, oorspronkelijk afkomstig uit Steyl, heeft de laatste tijd dreigbrieven en online intimiderende berichten ontvangen. Lees hier meer.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Foto: L1

Wegkruis op duivelse wijze vernield
Een wegkruis in Altweerterheide is op duivelse wijze vernield. Zo zijn de benen van het Jezusbeeld afgezaagd en is er een omgekeerd kruis geplaatst. Dat staat symbool voor de duivel. "Dat satanskruis zijn zaken die verontrusten", zegt Dré Koolen van het kerkbestuur. Lees hier meer.

Wegkruis Altweerterheide  (4 dec 2020)
Foto: Weertdegekste

Corona: Belastingdienst gul met uitstel in Limburg
Limburgse bedrijven maken verhoudingsgewijs het meeste gebruik van de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Lees hier meer. Lees hier meer.

Zorgen bij bisdom over invulling kerstvieringen
Het bisdom Roermond maakt zich grote zorgen over de invulling van de kerstvieringen in de kerken. Enkele tientallen kerken in Nederland hebben de traditionele kerstnachtvieringen vanwege de coronamaatregelen laten sneuvelen. "Parochies in Limburg hebben nog geen kerstmissen geschrapt", zegt een woordvoerder van het bisdom Roermond. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen